Geen reizen gevonden.
Cyprus [X] -


Apulië
Voor velen is de hak van Italië nog ‘terra incognita’. Ten onrechte, want Apulië bezit een grote rijkdom aan natuur en cultuur, waaronder prachtige Romaanse kathedralen, de typische 'trulli' en het barokke Lecce.
Vanaf € 1395
Baltische Landen
Na de onafhankelijkheid in 1991 hebben alle drie de Baltische Landen zich snel ontwikkeld en zijn alle steden in alle glorie prachtig gerestaureerd. Onder leiding van de Letse Julia Ergaeva ontdekken we de drie hoofdsteden.
Vanaf € 1295

op reis met Asgard Reizen betekent:

  • Kleine groepen (10-20 pax)
  • Goede hotels in het centrum van de stad
  • Deskundige en betrokken reisleiders
  • Ruimte voor eigen initiatief
  • Een persoonlijke benadering
  • Veel aandacht voor cultuur en geschiedenis
Bilbao en Bodega
Deze architectuurreis combineert een bezoek aan de stad Bilbao met enkele vooraanstaande wijnhuizen in de Rioja en Rioja Alavesa streek.
Vanaf € 1195
Boekarest en het Enescu festival
Ter nagedachtenis van de Roemeense componist George Enescu wordt er in Boekarest eens in de 2 jaar een internationaal muziekfestival georganiseerd, waarbij de beste musici ter wereld te horen zijn.
Vanaf € 895
Bremen, Worpswede en Fischerhude
In het midden van een voormalig turfstekersgebied vinden we de kunstenaarsdorpjes Worpswede en Fischerhude. Een inspiratiebron voor kunstenaars. Hiernaast bezoeken we Bremen en de Kunsthalle.
Vanaf € 495
De Amsterdamse School in Groningen
In de provincie Groningen zien we tijdens de reis opvallend veel voorbeelden van de Amsterdamse School met een inleidende lezing van kunsthistorica Jikke van der Spek.
Vanaf € 425
De Graanrepubliek On Tour
Schrijver Frank Westerman neemt u mee door het decor van zijn bestseller de Graanrepubliek en houdt voorafgaande hieraan een lezing o.a. over het bewogen leven van staatsman Sicco Mansholt.
Vanaf € 195
Finland en Zweden
Finland en Zweden hebben een rijke culturele erfenis, die we terug zien in de steden Helsinki, Turku en Stockholm, die we tijdens deze reis bezoeken.
Vanaf € 1649
Glasgow
Glasgow is de stad van het prachtige werk van Charles Rennie Mackintosh. We bekijken architectuur en bijzondere interieurs en bezoeken diverse musea.
Vanaf € 849
Groninger jonkers
De Groninger Jonkers waren vaak titelloze adel ontstaan uit rijke boeren met prachtige borgen en landgoederen. Godsdienstwetenschapper Saskia van Lier en historicus Nick Kieft nemen u mee langs deze borgen.
Vanaf € 265
Groninger kerken
Nergens zijn zoveel expressieve goed bewaarde kerken te vinden als in Groningen. Godsdienstwetenschapper Saskia van Lier vertelt u hierover en neemt u mee langs de mooiste kerkjes van de provincie.
Vanaf € 175
Helsinki, moderne architectuur, design & meer...
Onder leiding van architectuurhistoricus Suzanne Roelofs ontdekken we het hedendaagse Helsinki, bezoeken toonaangevende musea en worden rondgeleid in de beroemde glasfabriek van Iittala.
Vanaf € 849
Het Pauperparadijs on Tour
Schrijver Suzanna Jansen neemt u mee op een reis door de geschiedenis naar Veenhuizen met aansluitend de theatervoorstelling over arm en rijk op het binnenplein van het gevangenismuseum.
Vanaf € 255
Historische orgels en kerken in Groningen
Sietze geeft een lezing over de historische orgels en kerken van Groningen en neemt u mee naar diverse kerken, waar hij uiteraard gaat improviseren op de orgels.
Vanaf € 185
Ieper - Lezersreis Geschiedenis Magazine
De omgeving van de West-Vlaamse stad Ieper toont nog steeds de sporen en littekens van de gruwelijke strijd van bijna een eeuw geleden. Maar we zien dat het verstrijken van de tijd de sporen heeft verzacht. Boeren bewerken de vruchtbare bodem. Bossen en velden bedekken het zacht glooiende land. Steden en dorpen zijn weer herrezen.
Vanaf € 269
IJsland
Op deze rondreis vloeien saga´s, geschiedenis, en adembenemende landschappen in elkaar over. De begeleiding is in handen van IJslandkenner bij uitstek Simon Hallink.
Vanaf € 2595
Kopenhagen
De innovatieve moderne architectuur van internationaal bekende architecten is rijkelijk te vinden in Denemarken's hoofdstad Kopenhagen. Tijdens deze architectuurreis ervaart u zelf hoe belangrijk en invloedrijk de architectuur is bij de ontwikkeling van een stad.
Kunst in de Ruhr
Het Ruhrgebied is tegenwoordig een van de meest interessante culturele hotspots van het Europese continent. Een unieke urbane ontmoetingsplek voor liefhebbers van kunst en cultuur.
Vanaf € 495
Kunstreis Florence
In zes dagen leert u de stad door en door kennen en bezoekt u samen met kunsthistorica Ellen van der Vecht de mooiste musea en de prachtigste kunst vanuit uw hotel midden in het hartje van Florence.
Vanaf € 1175
Kunstreis Napels
'Napels zien en dan sterven', die uitdrukking is er niet voor niets! Tijdens deze kunstreis leren we het échte Napels kennen. Napels is een heel andere stad dan Florence, Venetië of Rome. Hier lopen we niet tussen de toeristen, maar tussen de Napolitanen, die altijd luidruchtig aanwezig zijn!
Vanaf € 995
Kunstreis Rome
Rome kun je bestempelen als echte kunststad. Kunst uit de oudheid, het vroege christendom, de middeleeuwen, de renaissance en de barok, het is er allemaal. Onder leiding van kunsthistoricus Ellen van der Vecht ontdekken we al wandelend Rome en zien we naast de beroemde plekken ook de minder bekende plekken.
Vanaf € 1095
Lübeck
Lübeck, in de 14e eeuw 'koningin van de Hanze', krijgt in december door de traditionele kerstmarkt een betoverende sfeer. De oude stad wordt dan prachtig verlicht en in de goed bewaard gebleven kerken klinken kerstliederen.
Vanaf € 395
Luther
Tijdens onze reis bezoeken we de plaatsen in het oosten van Duitsland, daar waar Luther en zijn medestanders geschiedenis schreven. Plaatsen waar hij gewerkt heeft of gepredikt, waar hij woonde en waar hij stierf. Er wordt veel duidelijk over het leven en denken in zijn tijd met een verbinding naar het heden.
Vanaf € 595
München
Historicus Nick Kieft neemt u mee naar de bruisende stad München en omgeving met haar vele interessante bezienswaardigheden en kunst musea.
Vanaf € 795
Macedonië
Tijdens deze reis door Macedonië ziet u de hoogtepunten van haar antieke en byzantijnse verleden, verrijkt met de tradities van de streek, en dat alles onder leiding van onze zeer deskundige Nederlands sprekende gids Sveto Milenkovski.
Malaga en de sherry-driehoek
Malaga is tegenwoordig de museumstad in het zuiden van Spanje met een prachtig historisch centrum, een Romeinstheater en natuurlijk ook de Moorse invloeden die o.a. terug te vinden zijn in het op de heuvel gelegen kasteel. In Jerez de la Frontera genieten we van sherry en flamenco.
Vanaf € 1195
Manchester en Liverpool
Op deze reis nemen we u mee naar de bakermat van de industriële revolutie, de streek rond Manchester en Liverpool, om u te laten genieten van de rijke industriele nalatenschap, omgetoverd tot een moderne en boeiende omgeving.
Vanaf € 1165
Milaan
Milaan is een interessante metropool, rijk aan bijzondere musea, kerken en openbare gebouwen. Er worden nu wijken gebouwd in de bestaande stad en ook oude gebouwen krijgen weer een nieuwe functie. Dit levert spectaculaire architectuur op.
Vanaf € 995
Moderne architectuur in Berlijn
Tijdens deze reis bekijken we Berlijn in al haar facetten per bus en te voet. We bezoeken de meest spraakmakende gebouwen en staan stil bij de verschillende vormen van stadsontwikkeling en de ideologie erachter.
Vanaf € 649
Montenegro
Tijdens deze culturele rondreis langs de kuststreek van Montenegro bezoeken we de mooiste steden en met een overvloed aan natuurschoon bevinden we ons in een prachtig decor met regelmatig schitterende uitzichten op de Adriatische zee.
Vanaf € 1295
Mozarts Requiem en een Groninger dood
Op deze reis naar Groningen luistert u naar het Requiem van Mozart door het Luthers Bach Ensemble. Het concert wordt ingeleid met een lezing over muziek en beeld rond de dood door Saskia van Lier.
Noord-Portugal
De 'geboortestreek' van Portugal is landelijk, groen, kalm en idyllisch. Hier zijn eindeloze wijngaarden, historische steden en imposante natuurgebieden. Tijdens onze reis bestrijken we twee regio's Minho en Douro.
Vanaf € 945
Northumbria
Northumbria, verloren rijk van schoonheid en kunst.... We zien Romeinse, Keltische en Agelsaksische invloeden waaronder de sporen van de grootsheid van het Rijk van Hadrianus.
Vanaf € 1249
Oranjeroute
Met een introductie van Oranjekenner Bearn Bilker gaan we opzoek naar de wortels van ons koningshuis in plaatsen als Dillenburg, Siegen, Diez en Nassau.
Vanaf € 695
Oslo
De groene hoofdstad van Noorwegen biedt een uitgesproken combinatie van cultuur en natuur. Gelegen aan het Osloford bezoeken we naast de bekende bezienswaardigheden, ook de werken van Munch en de beelden van Vigeland.
Vanaf € 995
Ost-Friesland
Ostfriesland, het land van dijken en schitterende dorpjes met fraaie bakstenen kerkjes.... Het land van havenplaatsjes en viskramen, veen en ontginning, moderne kunst en rijke geschiedenis.... ga mee op ontdekkingstocht !
Vanaf € 525
Portugal
Per trein reizen we van het sfeervolle Porto, via de universiteitsstad Coïmbra naar het kleurrijke Lissabon. Genieten van Portugal in de ruimste zin !
Vanaf € 1295
Rügen
Het schiereiland Rügen was in de vorige eeuw een geliefde plaats om te kuren en trok vele kunstenaars. Een mooie combinatie met de Hanzesteden Stralsund, Güstrow en Wismar, waar veel moois op architectuur en cultureel gebied te zien is.
Vanaf € 769
Stockholm
We treden in de voetsporen van Alfred Nobel, stichter van de prestigieuze Nobelprijzen, waarmee hij Stockholm op de kaart heeft gezet.
Vanaf € 849
Stuttgart
Stuttgart heeft de architectuur en kunstliefhebber veel te bieden. Le Corbuser, Walter Gropius en Mies van de Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 20. Maar ook Hundertwasser en de kunstmusea zijn een must hier.
Vanaf € 645
Thüringen
Onder bezielende leiding van Oranjekenner Bearn Bilker ontdekken we Thüringen, waar de wortels liggen van ons huidige vorstenhuis.
Vanaf € 795
Tsjechië - Zuid Bohemen
We volgen de route van de Ottomanen en Slavische volken in deze nog niet platgetreden regio. Ook ons verblijf is in stijl, we logeren in een slot waarbij we ons wanen in een nostalgische sfeer uit lang vervlogen tijden....
Vanaf € 995
Wandelend Toscane ontdekken
Wandelen in het gebied van Val di Chiana is genieten van natuur en cultuur, waarbij de wandelingen zijn afgestemd op actieve ontspanning, niet op sportieve prestatie.
Vanaf € 1395

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: