0 reizen gevonden.


Het dal van Eifel en Rijn
Veruit een van de mooiste landschappen waar de Rijn doorheen stroomt is het dal tussen Bingen en Koblenz, de Obere Mittelrhein. Het is een nauw dal met steile rotsen en een nauwe stroombedding waar de rivier zich met veel kracht doorheen worstelt. In gedachten klinken hier de nostalgische klanken van het lied van de Lorelei...
Vanaf € 895
100 jaar Bauhaus en het nieuwe bouwen
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht. In haar korte bestaan (1919-33) had zij een wereldwijde invloed op het gebied van moderne architectuur en design.We volgen in deze reis haar turbulente bestaan, van Weimar naar Dessau en Berlijn en staan uitgebreid stil bij haar gedachtegoed, de sleutelfiguren en haar invloed; vele van haar architecten zouden immers in o.a. de Verenigde Staten nog decennia lang hun invloed uitoefenen...
Vanaf € 1175

op reis met Asgard Reizen betekent:

  • Kleine groepen (10-20 pax)
  • Goede hotels in het centrum van de stad
  • Deskundige en betrokken reisleiders
  • Ruimte voor eigen initiatief
  • Een persoonlijke benadering
  • Veel aandacht voor cultuur en geschiedenis
AlbaniŽ
Het Balkanland AlbaniŽ heeft een eigen cultuur, een mix van religies, prachtige stranden en een ongerept berglandschap. Maar ook het verleden is hier nog terug te vinden met veel archeologische ruÔnes, die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd.
Vanaf € 1295
Baltische Landen
Na de onafhankelijkheid in 1991 hebben alle drie de Baltische Landen zich snel ontwikkeld en zijn alle steden in alle glorie prachtig gerestaureerd. Onder leiding van de Letse Julia Ergaeva ontdekken we de drie hoofdsteden.
Vanaf € 1495
Bilbao en Bodega
Deze architectuurreis combineert een bezoek aan de stad Bilbao met enkele vooraanstaande wijnhuizen in de Rioja en Rioja Alavesa streek.
Vanaf € 1295
Bonn
Bonn is bij de meesten van u waarschijnlijk bekend als voormalige hoofdstad van de Duitse Bondsrepubliek (1949-1999).Maar hier werd in 1770 ook de Duitse componist en muziek virtuoos Ludwig van Beethoven geboren en vindt het jaarlijkse Beethovenfestival plaats waar top solisten en orkesten uit de wereld zijn werken vertolken. Een prachtige combinatie voor een spannende ontdekking van Bonn en omgeving!
Vanaf € 645
Bremen, Worpswede en Fischerhude
In het midden van een voormalig turfstekersgebied vinden we de kunstenaarsdorpjes Worpswede en Fischerhude. Een inspiratiebron voor kunstenaars. Hiernaast bezoeken we Bremen en de Kunsthalle.
Vanaf € 565
Culinair genieten in ApuliŽ en Matera de Culturele Hoofdstad 2019
Alberobello, het hart van ApuliŽ, staat bekend om haar eigenaardige trulli-huisjes, maar bezit ook een authentieke keuken met excellente wijnen en olijfolie. Op steenworp afstand ligt Matera, de culturele hoofdstad van 2019, met Jericho de oudst continu bewoonde stad ter wereld en niet voor niets decor voor bijbels geÔnspireerde films. Met de omliggende omgeving bij uitstek een culinair en cultureel juweeltje !
Vanaf € 1295
De Amsterdamse School in Groningen
In de provincie Groningen zien we tijdens de reis opvallend veel voorbeelden van de Amsterdamse School met een inleidende lezing van kunsthistorica Jikke van der Spek.
Vanaf € 545
De Elzas
In de Noordoosthoek van Frankrijk ligt het gebied de Elzas, met als middelpunt de Vogezen. Vůůr het ontstaan van de moderne nationale staten was het een overgangsgebied tussen Duitse, Franse en andere culturen. Bouwkunst en beeldende kunst ondervonden invloeden van alle zijden en deze typische mengeling maakt dit deel van Frankrijk zo boeiend.
De Graanrepubliek On Tour
Schrijver Frank Westerman neemt u mee door het decor van zijn bestseller de Graanrepubliek en houdt voorafgaande hieraan een lezing o.a. over het bewogen leven van staatsman Sicco Mansholt.
Vanaf € 245
Dubai en Abu Dhabi
Welke moderne architectuurliefhebber heeft nu niet van Dubai en Abu Dhabi gehoord? De hoogste wolkenkrabber ter wereld, het grootste winkelcentrum, het bijna absurde palmeilanden project: projecten die soms bijna niet haalbaar lijken worden hier gerealiseerd. Maar wist u ook dat hier de eerste energieneutrale stad wordt gebouwd?
Vanaf € 2295
Friese Adel
Tijdens deze reis worden prachtige verhalen afgewisseld met anekdotes, romantische liefdesgeschiedenissen maar ook met verhalen waarin geweld en rampen voorkomen. We bezoeken enkele states, ooit behorend aan de (Friese) adel die een grote stempel op hun omgeving hebben gedrukt. Bearn Bilker, voorzitter van Stichting Staten en Stinzen leidt ons rond!
Vanaf € 675
Grafcultuur in Groningen
ĎAfgemat door hooge jaren, uitgeput door ziekte en pijn, moest zij in den grafkuil dalen en een prooi der wormen zijní
Zo luidt het grafdicht op de zerk van Anje Groot (Ü1889) in Leermens. Het is een van de bekendste grafdichten van de provincie en getuigt van een nuchter realisme.
Vanaf € 199
Groninger kerken
Nergens zijn zoveel expressieve goed bewaarde kerken te vinden als in Groningen. Godsdienstwetenschapper Saskia van Lier vertelt u hierover en neemt u mee langs de mooiste kerkjes van de provincie.
Vanaf € 199
Helsinki, moderne architectuur, design & meer...
Onder leiding van architectuurhistoricus Suzanne Roelofs ontdekken we het hedendaagse Helsinki, bezoeken toonaangevende musea en worden rondgeleid in de beroemde glasfabriek van Iittala.
Vanaf € 865
Ieper
De omgeving van de West-Vlaamse stad Ieper toont nog steeds de sporen en littekens van de gruwelijke strijd van bijna een eeuw geleden. Maar we zien dat het verstrijken van de tijd de sporen heeft verzacht. Boeren bewerken de vruchtbare bodem. Bossen en velden bedekken het zacht glooiende land. Steden en dorpen zijn weer herrezen.
Vanaf € 449
Ierland
Ierland, een land waar waar de geschiedenis voelbaar met je mee reist.
De stad Dublin met OíConnell Street en The GPO en Trinity College met het unieke Book of Kells. Het schrale landschap van The Burren waar de IJstijd nog maar gisteren lijkt te zijn verdwenen maar ook de singing pubs in Galway waar verdrietige liederen over de liefde en vrolijke over de oorlog worden gezongen. De uitgestrekte leegte van het landschap met al eeuwen geleden verlaten dorpjes en de oeroude kloostercomplexen waar de missionarissen werden opgeleid om het christendom naar noordwest Europa te brengen. Ierland, dat het voorbeeld was voor de romantische en soms kwaadaardige landschappen in de Bommel-strips van Marten Toonder. Ierland... reis mee met Nick Kieft en ontdek het zelf.
In het spoor van de Caravaggisten
Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) is ťťn van de beroemdste kunstenaars ter wereld, en is met de Caravaggisten, zijn navolgers, de rode draad in deze reis. Via stadswandelingen, prachtige musea en de kerken van Rome volgen we zijn spoor ťn dat van anderen. Bijvoorbeeld de Nederlandse Utrechtse schilders die we de Caravaggisten noemen. Zij woonden en werkten hier jarenlang voordat ze teruggingen naar Utrecht. We bezoeken onder andere de Galleria Borghese, Galleria Corsini en het Palazzo Doria Pamphili, waar prachtige werken van deze schilders te zien zijn.
Londen
Londen is een fascinerende stad voor architectuur. De oudere architectuur geniet al lange tijd een goede reputatie, maar ook de moderne architectuur is indrukwekkend. Suzanne Roelofs neemt u mee op een architecturale ontdekkingstocht !
Vanaf € 895
Malaga: de Museumstad van Andalusie
Malaga is tegenwoordig de museumstad in het zuiden van Spanje met een prachtig historisch centrum, een Romeinstheater en natuurlijk ook de Moorse invloeden die o.a. terug te vinden zijn in het op de heuvel gelegen kasteel. In Jerez de la Frontera genieten we van sherry en flamenco.
Vanaf € 1395
Manchester en Liverpool
Op deze reis nemen we u mee naar de bakermat van de industriŽle revolutie, de streek rond Manchester en Liverpool, om u te laten genieten van de rijke industriele nalatenschap, omgetoverd tot een moderne en boeiende omgeving.
Vanaf € 1395
Noord-Portugal
De 'geboortestreek' van Portugal is landelijk, groen, kalm en idyllisch. Hier zijn eindeloze wijngaarden, historische steden en imposante natuurgebieden. Tijdens onze reis bestrijken we twee regio's Minho en Douro.
RŁgen -
Het schiereiland RŁgen was in de vorige eeuw een geliefde plaats om te kuren en trok vele kunstenaars. Een mooie combinatie met de Hanzesteden Stralsund, GŁstrow en Wismar, waar veel moois op architectuur en cultureel gebied te zien is.
Vanaf € 845
Stuttgart
Stuttgart heeft veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als. Le Corbuser, Walter Gropius en Mies van de Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 20. Maar ook recent zijn er schitterende musea gerealiseerd van architecten als UNStudio en Delugan Meissl Associated Architects.
Vanaf € 745
ThŁringen
Onder bezielende leiding van Oranjekenner Bearn Bilker ontdekken we ThŁringen, waar de wortels liggen van ons huidige vorstenhuis.
Vanaf € 849
Valencia en El Maestrazgo
Geoloog Tom Reijers neemt u mee naar dit gebied dat geologisch landschappelijk zo magnifiek ontsloten is dat met zijn uitleg het ook voor niet-geologen begrijpelijk wordt en u met een geheel andere kijk het landschap gaat bewonderen.
Vanaf € 1395
Wenen
Geen Sisi en Sachertorte, maar Secession en Zaha Hadid.
Wenen: alom bekend om haar enorme paleizen, barokke pracht en praal en Sisi. Maar Wenen is zoveel meer! Het wat oudbollige imago van de stad is compleet achterhaald, de laatste jaren heeft zij prachtige moderne architectuur gekregen van internationale toparchitecten.
Vanaf € 995

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: