Rügen -

Rügen -

7 daagse reis

Nostalgisch Rügen en de Hanzesteden Stralsund, Wismar en Güstrow

1e dag Op eigen gelegenheid reist u (per trein/auto) naar het Asgard Hotel (1 nacht) in Groningen*.

2e dag Na het ontbijt rijden we via Bremen en Hamburg door het licht heuvelachtige Mecklenburg-Vorpommern. Ons doel van vandaag is de Hanzestad Güstrow. Hier maken we kennis met haar fraaie historische kern. In de dom bekijken we de uit brons gemaakte "Zwevende Engel" van kunstenaar Ernst Barlach (1870 - 1938). Hij woonde en werkte in Güstrow vanaf 1910 tot aan zijn dood.

3e dag Stralsund getuigt net als Wismar van de oude rijkdom en luister van de Hanze. De historische kern is sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd. Tijdens onze stadswandeling zien we dat de gebouwen uit de tijd van de baksteengotiek grotendeels behouden zijn gebleven, maar ook dat er ruimte is voor modernere architectuur.
Getuige is het onlangs voltooide gebouw van het OZEANEUM dat een opvallend contrast vormt met de middeleeuwse schoonheid van de stad.
Via de Strelasundbrug bij Stralsund bereiken we aan het einde van de middag ons hotel in Göhren. Hier hebben we vrije tijd om lekker te genieten van strand en zee of een terrasje te pakken in het aangename plaatsje.

4e dag We bezoeken vandaag het natuurgebied Jasmund, een kwetsbaar oerbos met spectaculaire hoge witte krijtrotsen.
Vanaf de Königsstuhl, de hoogste krijtrots van Rügen kunnen we genieten van het prachtige uitzicht over de Oostzee, door schilders als bijvoorbeeld Caspar David Friedrich veelvuldig vastgelegd.
We lunchen in het kleine vissersdorpje Lohme, met een grandioos uitzicht op de Noord-West punt van Rügen. 's Middags bezoeken we het imposante 'Kraft durch Freude'-Bad Prora. Dit vakantiecomplex werd in opdracht van Hitler gebouwd maar voordat het in gebruik kon worden genomen, brak de Tweede Wereldoorlog uit. Na de nazi-tijd was dit complex een afgesloten domein van het Oostduitse leger en tot na de Wende heeft niemand het enorme complex mogen betreden. Nu bezit het een museum en krijgen we een goede indruk van het bizarre idee dat Hitler had omtrent massa-vakanties.

5e dag Via de 'Duitse Alleenroute' rijden we naar Lauterbach. Vanuit de haven varen we met de boot naar het eiland Vilm (als de weersomstandigheden het toelaten), een natuurreservaat waar we onder begeleiding van een deskundige gids een wandeling maken. Naast de prachtige natuur krijgen we ook een idee hoe de ministers van de DDR, verborgen voor de ogen van het volk, in hun luxueuze villa's de vakanties doorbrachten. Het kuuroord Binz is bij uitstek een leuke plek voor de lunch. Na de lunch bekijken we de villa's van Bäderarchitektur. Ze zijn grotendeels gerestaureerd en laten een bijzondere indruk achter. Eind van de middag bezoeken we het schitterend gelegen Naturparadies Teutenberg. Daarna dineren we gezamenlijk op het schiereiland Mönchgut.

6e dag We verlaten 's ochtends Rügen en naar Bad Doberan, waar we ook lunchen. Hierna rijden we door naar de Hanzestad Wismar, in 2002 bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wismar bezit het op een na hoogste kerkgebouw in baksteengotiek ter wereld,de bezienswaardige Nikolaikirche. We wandelen over het marktplein met de 'Alter Schwede', het oudste herenhuis van Wismar en langs de Wasserkunst, het symbool van de stad. 's Avonds maken we kennis met de Duitse keuken, tijdens een gezamenlijk diner.

TIP: Bezoek na de stadswandeling de permanente tentoonstelling in de St.-Marien-Kirche in Wismar die de technieken van de baksteengotiek en de middeleeuwse ambachtskunst laat zien!

7e dag Na het ontbijt reizen we via Bremen (lunch) terug naar Groningen.

* NB. Indien u geen gebruik wilt maken van een overnachting in Groningen krijgt u een korting van 35 euro p.p. op de reissom en kunt u op dag 2 instappen bij Groningen N.S. om 09.15 uur.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: