Helsinki, moderne architectuur, design & meer...

Helsinki, moderne architectuur, design & meer...

4 daagse reis

19 juli 2018
"1) prima organisatie+info 7 2) vluchten KLM 7 comfortabele vertrektijden 3) hotel schoon en ruime keuze in ontbijt voldoende voor 1 persoonskamer en sauna faciliteit, vriendelijke bediening van personeel 8 4) genoten van de reis en inhoudelijk precies naar mijn wens 8 5) Suzanne is de bekende gids en zeer deskundig, attent 9 6) totale beleving: precies naar mijn wens - reisgenoten met dezelfde belangstelling en ?t was gezellig. Ik ga weer met Asgard op reis! 9"

14 juli 2018
"Het was een mooie reis. Susanne Roelofs verstaat haar vak. Enthousiast, deskundig, attent. Wat weet ze veel, hoe spontaan brengt ze dit over. Voor ons een geslaagde reis; in alle opzichten. Piet en Corrie"

12 juli 2018
"Het was een zeer interessante reis met veel informatie over Finse ontwerpers en kunstenaars. Het hotel was prima, wel wat kleine kamers, maar goede bedden en een uitgebreid ontbijt en het ligt lekker dicht bij het centrum Helsinki is een mooie stad met veel terrassen en levendigheid, in ieder geval in de zomer. Onze reisleidster was een enthousiaste, deskundige vrouw die er voor zorgde dat alles op rolletjes liep. Wat mij betreft had de reis nog wel een dag langer mogen duren zodat we nog een paar musea hadden kunnen bezoeken. Al met al, zeer tevreden."

9 juli 2018
"1. De organisatie en informatie vanuit het Asgard Reizen kantoor: dat verliep allemaal prima; wel jammer dat elkaar pas leert kennen als je in Helsinki op het vliegveld bent (7). 2. De vluchten met de KLM: Gelukkig geen prijsvechter; zowel op de heen en terugweg wat te drinken en ook te eten van voldoende kwaliteit (8). 3. Het hotel Helka in Helsinki: Ik vond het een goed hotel, goede kamer en goed ontbijt (8). 4. Het inhoudelijke programma: interessant en gevarieerd, met ook nog wat vrije tijd (8). 5. Uw reisleidster Suzanne Roelofs: uitstekend, zowel qua inhoud, presentatie als begeleiding (9). 6. De totale beleving van uw reis: goed, aanbevolen (8). "

19 juli 2017
"wat ik heel jammer vind is dat niet de architectuur, maar de design meer aan bod kwam. Voor de rest prima geregeld."

14 juli 2017
" - Goed verzorgde vlucht met KLM, - prettige ontvangst op vliegveld van Helsinki, - prima vervoer per luxe bus, - plezierige kennismaking met Suzanne Roelofs, - haar deskundigheid over deze reis is zeer groot, - zij is een uitstekende vertelster, - ze is spontaan, zeer flexibel, enorm enthousiast, prettig in de omgang. Kortom: mede door Suzanne was dit een voortreffelijke kennismaking met de stad Helsinki, die wij voor de eerste keer bezochten. Met vriendelijke groet, Jan en Trix Endhoven-Brouwer."

11 juli 2017
"We waren zeer enthousiast over onze gids Suzanne. Wat weet ze veel en ze vertelt ook zo boeiend!. De stad deed in eerste instantie wat grauw aan, maar later zagen we dat er toch ook mooie ,sfeervolle delen waren Het hotel was goed, vooral het ontbijt was zeer uitgebreid. Het diner, de eerste avond, was gezellig en goed om elkaar een beetje te leren kennen.. Kortom: Ondanks dat we deze reis eigenlijk behoorlijk prijzig vonden, waren de 4 dagen beslist de moeite waard."

10 juli 2017
"Met super Architectuurgids waar de liefde voor Finland en haar inwoners met hun specialiteiten vanaf straalt. Aanrader !!beslist meerwaarde!"

10 juli 2017
"een fijne en voorspoedige reis naar Helsinki, een erg interessante stad met vele architectonische hoogstandjes en design en last but not least onder leiding van een uitstekende en prettige reisleidster. "

10 juli 2017
" De reis was goed georganiseerd; alleen vond ik het onprettig dat tevoren niet gevraagd was of ik de papieren via internet of via de post wilde ontvangen. Nu moest ik improviseren omdat ik via mijn laptop niets kon uitprinten. De reisleidster was deskundig en enthousiast, bovendien toegankelijk voor opmerkingen. De wijze van reizen was niet geweldig; in Amsterdam was ik een uur te vroeg en op de terugreis hadden we vertraging zowel in Helsinki als in Amsterdam. De reizen met Finse bussen waren voortreffelijk. "

10 juli 2017
"De gids boven verwachting, zeer vakkundig en inspirerend,blijkt ook uit het gezelschap dat meerdere malen met Susanna op reis geweest is. Reis goed georganiseerd,uitgebreid programma met oog voor detail. ingeschreven voor de nieuwsbrief ,ga zeker in de toekomst mee op reis met Asgard. Dit terzijde: het gezelschap paste wonderwel. Met enthousiaste groeten, A. van Aalderen"

25 juli 2016
"Dankzij de uitstekende reisleidster Suzanne Roelofs hebben we veel oude maar ook moderne architectuur bekeken in Helsinki - stad en in het Arabia-district. Suzanne heeft ons veel informatie gegeven en dat maakt deze bezoeken dubbel interessant. Ook het bezoek aan het glasmuseum van iitala was zeer de moeite waard. Omdat we zaterdag nog tot 16.00 uur tijd hadden konden we op eigen gelegenheid de hoogtepunten van Helsinki gaan bekjiken waarvoor Suzanne ons een overzicht heeft gegeven. Dat het hotel in het centrum van de stad lag was hiervoor een groot voordeel. Al met al een mooie reis."

24 juli 2016
"Helsinkl is een prachtige moderne stad met veel Fins design.Iittala, marimekko, aarikka ging daar leven. Wat hebben die finnen prachtige dingen gemaakt met heldere frisse kleuren. Ik ben van deze stad gaan houden en kom zeker nog een keer terug. Onze reisleidster suzanne roelofs heeft een enorme kennis, zodat we nu het land maar ook de finnen kennen met al hun eigenaardigheden . Het waren een paar heerlijke dagen en in die paar dagen hebben we veel gezien en Finland een beetje leren kennen."

2 augustus 2015
"een leuk en instructieve reis. in korte tijd veel gezien. geweldige moderne architectuur en bezoek aan iitala en arabia voor de mooie design. hotel prima en centraal gelegen. suzanne geweldig om haar kennis en enthousiasme. ik bleef langer in Helsinki. voor de groep die op zaterdag terug ging was het wel heel jammer dat ze zo'n vroege vlucht terug hadden. voor een 4 daagse reis vind ik dat eigenlijk niet kunnen. ik werd alom benijd. h.g. th. van rij"

29 juli 2015
"Helsinki-reis 22-25 juli 2015 : een boeiende en informatievolle reis onder enthousiaste en bekwame leiding van suzanne Roelofs ! Niets dan lof ! Doch helaas een behoorlijk min-punt, bij inschrijving was de terug-vlucht 18.10 uur op zaterdag (onder voorbehoud welleswaar maar toch ! ! ) De dag van de terugtocht was een loze dag ,de terugvlucht was te vroeg om iets wezenlijks te kunnen ondernemen,heel jammer !Orginisatorisch een miskleun voor deze bijzondere reis. Later in de ochtend ging de bus richting luchthaven ,aan zo'n halve ochtend heb jÚ als ge´nteresseerd reiziger niet zo veel !Ik bedoel de zaterdagochtend ,hopelijk kunnen jullie dit de volgende keer beter organiseren .U groetend , t. helmhout . Reactie Asgard Reizen: Hartelijk dank voor uw positieve reactie op deze architectuurreis. De laatste dag van de reis is verder volgens de omschrijving uitgevoerd. We zullen de optie om uw reis te verlengen in de toekomst meer benadrukken ! Dit was voor u een mogelijkheid geweest om nog een volle dag van Helsinki te genieten."

28 juli 2015
"Dit was een buitengewoon interessante reis, met een pittig programma. Uitstekend georganiseerd, prima getimed onder leiding van de topreisleidster: Suzanne Roelofs. Wat een kanjer: zeer deskundig, boeiende spreekster, overrompelend enthousiast. Het hotel was goed en mooi met al die disigndetails. Ik heb van deze reis enorm genoten."

27 juli 2015
"Veel indrukken inderdaad. Plezierige groep. Hotel prima. Finland voor mij een totaal onbekend land. Kwam aanvankelijk iets teleurstellend over. Verwachtingen of beter mijn ideeŰn erover, bleken niet te kloppen. Het weer was OK, maar ook af en toe wat sombertjes. Ik vond het hier en daar wat armoedig. De taal biedt geen houvast. Kortom het was wat wennen. Gelukkig dat we aan een dagschema gebonden waren. Een globale indruk van het land, of beter van Helsinki en omstreken werd ons daardoor geboden. Suzanne vertelde ons veel "inns and outs" m.b.t. de Finnen, w.o. hun historie en vooral de architectuur. Die architecten-namen konden mij persoonlijk gestolen worden, ook al is die van Alvar Aalto blijven hangen. Ik ben zelf meer in het totale plaatje, de mens betreffend, ge´nteresseerd, maar snap dat het wel handig is als er een bepaald thema aan zo een reis ten grondslag ligt, ook al kom je daar dan niet speciaal voor. Vraagt dan enige aanpassing. Voor mij o.a. leuk aan het program was dat Arabia servies van vroeger, maar ook het glaswerk van iittala en het bezoek aan het huis van Akseli Gallen Kallela. Ben nu nog wat aan het nalezen. Over Moemtrollen o.a. van Tove Jansson. Ik had die overal voorkomende stripfiguur-achttigen niet kunnen thuis brengen. Misschien dat Suzanne of iemand anders er over gesproken had, maar dat had mij dan niet bereikt. Ach, in een paar dagen alles van een land tot je door laten dringen is ook niet doenlijk. Maar een begin werd gemaakt. Bedankt voor de mogelijkheid die jullie boden voor een bezoek van mij aan Finland."

27 juli 2015
"heel boeiende reis,vooral door de uitstekende reisleidster Suzanne Roelofs.Zowel organisatorisch als didactisch was zij bijzonder goed. Zeer ter zake kundig, vrolijk en vriendelijk, echt super. De getoonde architectuur en de musea waren erg de moeite waard. Het hotel was prima, schoon, vriendelijk , lekker eten; alleen wat kleine kamers, maar goed te doen voor alleenreizenden."

27 juli 2015
"Suzanne is uitstekend. Twee en halve dag is wel erg kort zeker gezien de prijs. Wat extra eigen tijd zou wel fijn geweest zijn."

15 september 2014
"Boeiende korte reis. Wisten behalve Arabia en Iittala niets van Helsinki. Het programma zat goed in elkaar. Reisleidster Suzanne Roelofs nam ons mee naar diverse moderne gebouwen en musea en gaf een zeer goede en professionele uitleg over deze moderne architectuur. Daarnaast vertelde Suzanne veel over de historie van Finland en Helsinki en ook over het hedendaagse leven in dit land. Heel erg de moeite waard. Kortom een leerzaam reisje o.l.v. een hele prettige reisleidster. Echt een aanrader. Jaap en Heleen van Minnen"

18 augustus 2014
"Zoals alle reizen onder leiding van Suzanne Roelofs perfect zijn, was ook deze reis naar Helsinki leuk en interessant. Ik had alleen niet verwacht dat het daar ook 30 graden kan zijn. Jan Peters Alkmaar"

29 juli 2014
"De moderne architectuur en design reis naar Helsinki was bijzonder goed en interessant voor wat betreft de inhoud van de reis. Ik heb een schat aan mooie herinneringen mee naar huis genomen. Ook de begeleiding door Suzanne Roelofs was perfect en heerlijk enthousiast. En een pluim voor de busmaatschappij, toen de accu het begaf stond er binnen de kortste keren een nieuwe bus voor ons klaar. Minpunt was helaas het hotel dat heel dringend aan renovatie toe is. De kamer en badkamer zijn uitgeleefd en klein, zeker voor 2 personen. En er hangt een heel doordringende schimmellucht terwijl behoorlijke ventilatie ontbreekt. Het ontbijt en de ligging van het hotel zijn wel prima."

29 juli 2014
"de reisleidster Suzanne Roelofs is een ideale reisleidster, attent, rustig, zeer behulpzaam, niets is haar teveel. Als gids was ze geweldig, ze weet veel niet alleen van de architectuur maar ook van de geschiedenis, kunstvormen etc. het programma Het programma was gevarieerd, met de hitte voor een 81 jarige wel vermoeiend, maar thuis kan je uitslapen Helaas waren de schilderijen van Akseli GallenKallela in zijn huis afwezig, maar gelukkig enige te zien in het museum in onze vrije tijd. Het designmuseum was teleurstellend, aangekondigde mode van marimekko bestond uit twee jurken!De museumgids was niet om aan te horen, akelige stem, hortend Engels,jammer. Het hotel was matig. In onze kamer konden de ramen alleen op een kier open, anders stootte je je hoofd. Badkamer klein, plastic douchegordijn gaf natte vloer bij de wc. Weinig haakjes, weinig ruimte voor je toilettas. Te doen voor drie nachten maar eigenlijk Asgard onwaardig, zeker als je in jullie hotel in Groningen hebt geslapen Het gezelschap was leuk, hoog opgeleid en ge´nteresseerd Al met al een geslaagde reis. Dank!. "

29 juli 2014
"Welke superlatieven zal ik gebruiken? Suzanne had zich zeer zorgvuldig voorbereid. Niet alleen op architectuurgebied, maar ook b.v. op openbaar vervoer --leuke eetgelegenheden--winkeltjes etc. Gewoon een leuke, enthousiaste en zeer deskundige meid! Ik ga graag nog eens met haar mee. Mirjam van Wouw"

29 juli 2014
"Ik heb erg genoten van deze reis. Suzanne is een voortreffelijke reisleidster. Zij geeft ook heel goede achtergrondinformatie. Het hotel was op zich goed, maar oogde wat verlopen. Vooral de entree. Ik rook eigenlijk nog de sigarenlucht van weleer. En een likje verf hier en daar zou niet misstaan. Maar de bedden waren goed en en het ontbijt ook. Waarschijnlijk zijn ze niet ingesteld op de hoge temperaturen die we nu hadden. Er is geen airconditioning en dus was het wel erg warm op de kamer. Ondanks dat had het voor mij nog wel een dagje langer mogen duren. "

29 juli 2014
"Susanne is een geweldige reisleidster: Ze kan boeiend vertellen, weet veel en is een prettige persoon. Het programma was goed . Alles klopte. De ligging van het hotel was heel centraal. Het hotel zelf is wat gedateerd. Vooral de badkamers zijn toe aan renovatie. Voor ons was Helsinki een tropische stad met dagelijks 28 graden. Deze reis is echt een aanrader, ook voor alleenstaanden!"

29 juli 2014
"Boeiende korte reis. Wisten behalve Arabia en Iittala niets van Helsinki. Het programma zat goed in elkaar. Reisleidster Suzanne Roelofs nam ons mee naar diverse moderne gebouwen en musea en gaf een zeer goede en professionele uitleg over deze moderne architectuur. Daarnaast vertelde Suzanne veel over de historie van Finland en Helsinki en ook over het hedendaagse leven in dit land. Heel erg de moeite waard. Kortom een leerzaam reisje o.l.v. een hele prettige reisleidster. Echt een aanrader. Jaap en Heleen van Minnen"

28 juli 2014
"Goed doordachte reis. Uitstekende reisleidster. Ge´nteresseerde medereizigers. Een beetje shabby hotel met te kleine kamers en doucheruimtes maar wel heel centraal gelegen. "

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: