Helsinki, moderne architectuur, design & meer...

Helsinki, moderne architectuur, design & meer...

4 daagse reis

1e dag, We vliegen vandaag naar Helsinki. Voordat we naar ons hotel gaan maken we een uitgebreide stadstour waarbij we de belangrijkste gebouwen van Helsinki zien, zoals het indrukwekkende Art Deco treinstation ontworpen door Eliel Saarinen en het beroemde Finlandiahuis van Avar Aalto. Ook staan we stil bij het Kiasma museum, ontworpen door de Amerikaan Steven Holl. Natuurlijk worden de Domkerk, Russische Kerk, het marktplein aan het water en de boulevards van Helsinki niet vergeten. 's Avonds dineren we gezamenlijk in een typisch Fins restaurant..

2e dag, Vandaag bezoeken we buiten de stad het beroemde museum van Iittala, in het glasmuseum bekijken we o.a. de tijdloze Aalto vaas. Daarna gaan we naar de stad Espoo, gelegen naast Helsinki. We bezoeken hier het Gallén-Kallela-Museum, het vroegere huis en atelier van de jugendstil schilder Akseli Gallén-Kallela. Ten slotte bezoeken we de Otaniemi technische universiteit, waarvoor Alvar Aalto het Campusplan, de bibliotheek en het hoofdgebouw heeft ontworpen. Door middel van een stadswandeling kunnen we zijn gebouwen goed bewonderen.

3e dag, We beginnen de dag met een korte wandeling door het Kamppi centrum, een grote nieuwe stadsontwikkeling met winkels, woningen ende prachtige houten Kamppi kapel (K2S Architects Ltd, 2012). Daarna bezoeken we het Arabia district. Dit gebied, bekend vanwege de beroemde keramiek fabriek, is nu een moderne nieuwbouwwijk met veel aandacht voor kunst en groen in haar ontwerp. Vervolgens gaan we naar het Designmuseum, waar we een goed overzicht krijgen van Fins design, denk bijvoorbeeld aan de jurken van Marimekko.

4e dag, Aan het eind van de middag vliegen we terug naar Amsterdam. U heeft nog voldoende vrije tijd om musea te bezoeken of te winkelen.


Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: