Lübeck 2018

Lübeck 2018

4 daagse reis

Lübeck, in de 14e eeuw 'koningin van de Hanze', krijgt in december door de traditionele kerstmarkt een betoverende sfeer. De oude stad wordt dan prachtig verlicht en in de goed bewaard gebleven kerken klinken kerstliederen. In Groningen beginnen we de reis met het bezoeken van het sfeervolle winterevenement WinterWelvaart. Alle reden dus om in deze donkere dagen voor kerst mee te gaan op reis!!

Kerstreis Groningen & Lübeck, Koningin van de Hanze

4 daagse busreis


1e dag, We beginnen deze kerstreis in het Asgard Hotel in Groningen, waar u vanaf 14.00 uur welkom wordt geheten. Om 16.00 uur starten we met een rondwandeling door de oude binnenstad van Groningen. Aansluitend eten we gezamenlijk een hapje in de stad. Hierna bezoeken we de WinterWelvaart in de Groningse binnenstad. Speciaal hiervoor liggen er tientallen historische charterschepen die sfeervol zijn verlicht en in de staten klinkt muziek van bands en er zijn overal kerstkraampjes.

2e dag, We vertrekken na het ontbijt vanuit Groningen naar Lübeck, waar we in de middag aankomen. Een wandeling door de oude stad laat ons kennis maken met de vele gotische, renaissancistische, barokke en classicistische monumenten. Een sfeervolle en gedenkwaardige plek voor ons diner is het Schiffergesellschaft. In deze ruimte met zwart berookte schilderijen en kolossale scheepsmodellen, kwamen de kapiteins van de Lübecker schepen bij elkaar.

3e dag, Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Travemünde, een badplaats en havenstad aan de Oostzee. Een breed, wit zandstrand, meer dan 200 jaar geschiedenis als badplaats en Duitslands grootste haven aan de Oostzee, geven deze oase aan de monding van de rivier de Trave zijn bijzondere maritieme charme. Aan het begin van de middag bent u terug in Lübeck zodat u voldoende tijd heeft om rond te dwalen in deze prachtige Hanzestad.

4e dag Na het ontbijt vertrekken we naar Hamburg. Na een korte stadsrondrit gaan we per openbaar vervoer vanuit de binnenstad naar de Elbe. Na de lunch maken we een wandeling langs het water en slaan af bij de Speicherstadt. Dit 19e eeuwse pakhuizencomplex is de laatste jaren spectaculair herbouwd als woon- werkgebied. De Elbfilharmonie, de nieuwe concertzaal, is hier een echte eyecathcher. Aan het eind van de middag keren we terug naar Groningen.


Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: