Groninger kerken

Groninger kerken

2 daagse excursie

vr 10 juni
"Wij hebben genoten van de prachtige kerken en het mooie Groningse landschap. Onze begeleidster Saskia wist met groot enthousiasme alles te vertellen over de historie, de functie en de rituelen in verband met de kerken. Zij vormde een prachtig koppel met onze chauffeur Niek, die op zijn geheel eigen ontspannen wijze zijn kennis op het gebied van archeologie en streekgeschiedenis met ons deelde en zo mooie aanvullingen gaf bij de verhalen van Saskia. De onderdelen van het arrangement waren prima georganiseerd, logies en maaltijden van uitstekende kwaliteit. "

ma 31 augustus
"Mijn oordeel over de dagtocht met lezing over de Groninger kerken is op alle punten positief: - de lezing op de avond vooraf was zeer verhelderend en droeg bij aan het opmerken van speciale zaken tijdens de excursie. - de tocht was gevarieerd met nadruk op verschillende aspecten en genoeg tijd om echt te kijken. - de begeleiding op de rondtocht was uitstekend: ook de chauffeur droeg daaraan bij met het vertellen van meer algemene Groninger bijzonderheden. Een aanrader! "

wo 26 augustus
"We hebben genoten:mooie kerken, goede en interessante informatie."

di 25 augustus
" Een zeer boeiende reis (in dit geval lezing , overnachting en excursie). Met grote deskundigheid en evenveel enthousiasme neemt Saskia van Lier ons mee langs een aantal van de zeer vele oude Groninger kerken. Nick Kieft is een goede chauffeur en voegt met zijn kennis van de provincie Groningen nog het nodige toe. Prima lunch bij Spoorzicht in Loppersum. Wat een heerlijk ouderwets etablissement. De Asgard-bus is op een aantal plekken wat krap, vooral voor lange mensen, maar voor een dagexcursie is dat niet onoverkomelijk. Slapen en ontbijten in het Asgard Hotel was weer erg plezierig."

do 20 augustus
"heel interessant goed begeleid"

wo 19 augustus
"ontvangst in hotel was bijzonder vriendelijk lezing van Saskia was zeer boeiend bed in de kamer sliep minder goed aankleding van hotel kan kleurrijker uitleg tijden de tour was heel goed, boeiend en ook amusant. ook Nic de chauffeur reed goed en gaf af en toe leuk commentaar. prima dagje Groningen......."

di 18 augustus
"De combinatie van lezing en excursie leidt tot indringende kennismaking met de Groninger kerken. Deskundig en met aanstekelijk enthousiasme gaf Saskia van Lier een helder overzicht van ontwikkelingen in de architectuur en plaatselijke kerkgeschiedenis, die zij de volgende dag ter plekke aanwees. Zij onthulde bij elk van de zes bezochte kerken ook het eigene en bijzondere, zoals de preekstoel, het pronkgraf of het mysterie van de lege nis. De excursue deed ons opgaan in het prachtige cultuurlandschap van dorpen en vergezichten van dit deel van Groningen. Met ons bescheiden gezelschap en kleine bus hebben wij er de rust niet hoeven verstoren. Geboren en getogen in deze streek, voegde Gerard, die ons rondreed, interessante informatie en ervaringen toe. De 'pracht en kracht' van de kerken is betoverend, maar laat ook een grote kwetsbaarheid zien. Onze waardering voor de inzet van velen voor het behoud van dit Nederlands cultuurgebied is groot!"

ma 17 augustus
"Het was een zeer interessante reis langs een aantal schitterende Groninger kerken. Opmerkelijk was het enthousiasme van Saskia van Lier. Zij gaf op een voortreffelijke manier leiding aan deze excursie. Zij heeft ons inzicht vergroot."

ma 17 augustus
"Voor mij een geweldige ontdekking. De oude kerken zijn aan de buitenkant al zo mooi en van binnen wachten er nog meer verrassingen! Martine Nijkamp"

wo 3 juni
"In alle opzichten voortreffelijk. Een dikke tien!"

ma 1 juni
"Het bezichtigen van de prachtige Groninger Kerken was zeer de moeite waard! De reisleidster Saskia van Lier bracht het ook heel boeiend. "

ma 1 juni
"Was leuk en interessant, Saskia was lekker enthousiast ondanks het slechte weer. De chauffeur was chauffeur en historicus, die een heleboel wist en ook boeiend af en toe vertelde. Het samen-eten was gezellig. Ik ga graag nogeens met Asgard Reizen mee, Groetjes, Anne de Vos van Steenwijk, Lochem p.s de kerkjes waren vaak prachtig en daar ging het om! "

wo 20 augustus
"De rondleiding en het hotel waren uitstekend. Enthousiaste en deskundige mevrouw en leuke uitleg van Niek. De lunch in Loppersum was slecht. Duurde te lang voordat die geserveerd werd, niet gesmeerde broodjes en goedkope ham die nat was van de sla die er kennelijk al een tijdje op had gelegen. Een kopje koffie had er ook wel bij mogen zijn. Jammer want voor het overige was ik tevreden."

di 19 augustus
"Buitengewoon interessant. Goede reisleiding;Als ik nog een cijfer mag geven: een 9 met griffel."

di 19 augustus
"Hotel en ontvangst prima. Bevlogen reisleidster, heldere uitleg, ,zou iets korter kunnen, of kiezen voor 4 mooiste kerken. Koffiestop, lukte niet. Sanitaire stop ? Horeca in Loppersum, te lang wachten op bediening, soep prima, broodjes niet goed afgebakken, koffie e/o thee, ? dat hoort toch echt bij een lunch. Weliswaar op verzoek, maar toch. De chauffeur goed geinformeerd en al rijdend door het landschap prima uitleg. Leuk onderdeel van de tocht. "

ma 18 augustus
" De rit langs een aantal heel oude kerken in Groningen was zeker de moeite waard. En ook de lezing vrijdagavond. De uitleg zaterdag tijdens de busrit en in de kerken was interessant ,zowel van mw. drs.Saskia van Lier als ook van de chauffeur de heer Nick (achternaam kwijt) Wat betreft de lunch in Loppersum , de mosterdsoep was heerlijk maar het was jammer dat er aanv. geen koffie was , daar smachtte iedereen geloof ik naar. En het duurde zo lang duurde voor de soep kwam..... Maar dat doet er niets aan af dat ik terug kijk op een heel geslaagde reis ."

ma 18 augustus
"Erg tevreden over het hotel. Over de lunch zijn we niet zo te spreken - langzame bediening - broodjes die niet afgebakken waren. Geen koffie en thee. e excursie was goed, duidelijk, maar een beetje teveel in de korte tijd. Hartelijk dank en tot ziens. Winnie en Harry Krebbers"

do 17 april
"We wisten niet dat Groningen zulke mooie, interessante kerken heeft. Met de uitvoerige toelichtingen konden wij zeer genieten van wat we te zien kregen. Wat een verassingen. Deze kerken horen voor ons nu bij de top kerken, naast o.a. de Kirche am Steinhof in Wenen, de grote kerk in Trier, de dom in Keulen, en deze Groningse kerken zijn in eigen land en zeer oud! Een goede excursie reis. Terecht kunnen Nick Kieft en Saskia trots zijn op zijn Groningen. Marchje Cikot Roos-Ovinge"

ma 14 april
"De gids Saskia van Lier is heel enthousiast en heeft ons heel veel geleerd. De lunch vonden wij onder de maat, gezien het toch niet onaanzienlijke bedrag, dat voor deze reis moest worden neergeteld. De vers afgebakken broodjes bij het ontbijt, waren heerlijk. De douche heel klein, de kamer ook niet groot. Wel fijn, dat er een snelkoker was en andere benodigdheden om een kopje thee of chocomel te maken. Het personeel was vriendelijk en gastvrij."

di 20 augustus
"De lezing en excursiedag van de Groninger Kerken heb ik met veel interesse en genoegen beleefd. Dankzij de deskundige en enthousiaste inbreng van de gids Saskia van Lier heerste er een opgewekte sfeer onder de deelnemers. Hopelijk tot een volgend Asgard-reisje! "

di 20 augustus
"Organisatie uitstekend Toelichtingen op vrijdagavond en tijdens de bezoeken aan de kerk goed voorbereid en ook uitstekend toegelicht. Alleen 8 kerken bezoeken en in het geheugen opnemen was wel wat veel van het goede, toch het aantal enigszins beperken, tenslotte kun je op eigen gelegenheid ook de kerken bezoeken. Verder hartelijk dank voor de goede verzorging "

ma 19 augustus
"Een interessant thema dat bijzonder boeiend gebracht werd door Saskia van Lier. Zowel tijdens de lezing als bij de excusie. Soms was het zelfs wat overdadig al die informatie. Ik ben verbaasd over de Groninger kerkschatten. Busje goed, chauffeur ook. Het was prettig dat rijden en informeren nu gescheiden was. Ik vind het eerlijk gezegd niet verantwoord dat de chauffeur ook de pratende reisleider is, tenzij er gewerkt wordt met een headset- microfoon: Lunch was matig, hoewel de accomodatie leuk leek, was de plek achter in restaurant saai, lunch erg eenvoudig. Maar verder is het aanbod van dergelijke korte trips erg aantrekkelijk, zo doorgaan. Met groet van een tevreden maar ook kritische gast, mede namens mijn vriendin Adie Steen"

ma 22 april
"Groninger Kerken was een heel boeiende en goed verzorgde reis, onder leiding van een geweldige reisleidster: Saskia van Lier. Ook verblijf vooraf in Asgard Hotel was prima! "

ma 22 april
"Mooie reis naar de Groninger kerken. Maar vooral een geweldige gids die veel over het onderwerp wist en met groot enthousiasme overbracht. Zo heb ik nu geleerd waar de uitdrukking "God's water over God's akker laten lopen" vandaan komt. Een aanrader."

ma 22 april
"Een boeiend en kundig verhaal over de "Groninger Cultuurschat" en een leuke tocht langs vijf Groningse kerkjes. Saskia van Lier deed het prima! Bijzonder van genoten! Een echte aanrader. Tjaart Schipper"

ma 22 april
"Geweldig! Wat een leuke, enthousiaste en originele gids hadden we. Ook de chauffeur: prima! Voortaan denken we feilloos de romanogotiek te zullen kunnen herkennen en we zijn klaargestoomd om met nieuwe ogen naar de bijzondere kenmerken te leren kijken. Het hotel Asgard was een hťťl aangename verrassing, primair qua locatie, maar ook wat het gebodene betreft. Concluderend, een heel bijzondere ervaring rijker. "

do 8 september
"De reis langs de was perfect geregeld en verliep geheel volgens plan en tijdschema. De enthousiaste reisleidster gaf binnen en buiten de kerken zeer interessante informatie over de Romano-Gothische kerken in Hellum. Ten Boer, Loppersum en Noordbroek typerend voor de periode. Ook de prachtige fresco's in laatstgenoemde kerken kon zij verrassend goed toelichten. Hester en ik waren beiden enthousiast en vonden de reis naar het hoge noorden de alleszins de moeite waard. Tilburg, 8 september 2011 Lourens Ploeger"

di 6 september
"De reis naar de Groninger kekren was een zeer interessante dag. De dag was wel een beetje te vol. Het had een kerk minder mogen zijn."

ma 5 september
"beste asgard-medewerkers, ik vond de kerkepad route noord-groningen heel interessant. de kerken die we hebben bezocht waren de moeite waard om te bezichtigen. vooral de kerk in noordbroek was heel byzonder met zijn plafondschilderingen. saskia van lier mocht er zijn en gaf tekst en uitleg over deze kerken op een byzondere wijze. het had voor mij wat korter gemogen, want de informatie die we kregen was afentoe te veel van het goede. verder mocht het douche-water wat warmer zijn die was aan de koude kant. ik ben blij dat ik de kerkepad gids van de ncrv heb, dan kan ik deze kerken nogeens nalezen. met vr. groeten hans opdebeek harmelen."

ma 5 september
"Zeer aangename reis, waar bij het weer natuurlijk mee werkte. Een enthousiate uitleg en informatie, waarbij men wel eens even het punt van oververzadiging bereiktte. een lijstje v an literatuur zou een aanrader kunnen zijn. Maar de reis is ook een aanrader"

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: