IJsland

IJsland

9 daagse reis

1e dag We vliegen van Amsterdam naar KeflavŪk. Van daaruit vertrekken we met de bus naar de regio Borgarbyggd en checken in bij het hotel (Hraunsnef 3 nachten). īs Avonds is er tijd voor ontspanning, en geeft uw gids een inleidend praatje over IJslandse geschiedenis en cultuur, en over het verloop van de rondreis.

2e dag Vandaag bezoeken we Borgarnes en Borg Š Mżrum, waar de epische saga van Egill SkallagrŪmsson zich afspeelde. We bezoeken het Egill-museum in Borgarnes, en bekijken Reykholt: een belangrijk cultureel centrum in de Middeleeuwen en woonplaats van Snorri Sturluson, een machtig politicus uit de 12e en 13e eeuw en schrijver van onder meer de jongere Edda, Heimskringla en (waarschijnlijk) de saga van Egill. Hij vond op deze plaats een gewelddadige dood. Via de Barnafoss-waterval begeven we ons terug naar het hotel.

3e dag Vandaag verkennen we het schiereiland Snśfellsnes en de daarop gelegen gletsjer (SnśfellsjŲkull), waarover veel verhalen de ronde doen. Deze regio vormde het decor van menig saga en volksverhaal, en wordt gekenmerkt door fascinerende rotsformaties, die eeuwenlang de verbeelding van de plaatselijke bewoners geprikkeld hebben. We hebben veel vrijheid om te genieten van de ruige kust.

4e dagVandaag staat de Golden Cicle op het programma, die onder meer langs de Gullfoss-waterval, de beroemde geisers en Pingvellir voert. Pingvellir is de historische locatie van de jaarlijkse volksvergaderingen uit de saga-tijd en schouwplaats van de belangrijkste gebeurtenissen uit de IJslandse geschiedenis. Daarnaast bezoeken we ook SkŠlholt, een belangrijk cultureel en religieus centrum en historische bisschopszetel. We reizen vervolgens verder naar het zuiden en overnachten in Hella. Mochten de omstandigheden gunstig zijn, dan is er deze of een van de volgende avonden de mogelijkheid om onder begeleiding van de gids een noorderlichtwandeling te maken.

5e dag Vandaag treden we in de voetsporen van de wijze NjŠll, en bezoeken we de belangrijkste locaties uit deze door de IJslanders meest geliefde saga. We bezoeken onder meer HlŪūarendi (waar de dappere held Gunnar HŠmundarson woonde), BergĢůrshvoll (waar NjŠll en zijn familie zoīn duizend jaar geleden op tragische wijze aan hun einde kwamen), en HvolsvŲllur, waar het saga-museum gesitueerd is.

6e dag We volgen vandaag de zuidelijke kustlijn verder richting het Oosten en doen een aantal pareltjes van IJslandse natuur aan. De watervallen Seljalandsfoss en Skůgarfoss, maar ook het beroemde zwarte strand van Vik en een bezoek aan een van IJslands vele gletsjers staan op het programma.

7e dag In de ochtend checken we uit bij het hotel en vertrekken naar ReykjavŪk(2 nachten). Daar aangekomen maken we een historische stadstour per bus en te voet, waarbij we alle hoogtepunten meenemen. In de middag hebben we vrije tijd.

8e dag Vanochtend begeven we ons naar de befaamde Blue Lagoon; een geothermische en mineraalrijke zwemgelegenheid met helder blauw water en een witte, crŤme-achtige substantie die goed is voor de huid. Dit is de ideale gelegenheid om op een zeer ontspannen manier alle opgedane indrukken van de afgelopen dagen te verwerken, en te genieten van al het goede dat IJsland te bieden heeft. Ook bekijken we Bessastdir, de presidentiŽle ambtswoning. Hierna gaan we terug naar ReykjavŪk, waar de rest van de dag vrij te besteden is.

9e dag Terugvlucht naar Schiphol vanaf KeflavŪk vliegveld, vroeg in de ochtend.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: