Stuttgart

Stuttgart

5 daagse reis

1e dag, vandaag reizen we per trein naar Stuttgart. Nadat we in het hotel hebben ingecheckt dineren we gezamenlijk in de stad.

2e dag We maken vandaag gedegen kennis met het centrum van Stuttgart te beginnen met een uitgebreide stadswandeling. We beginnen met de nieuwe wijk rondom het station. In dit zogeheten Europaviertel zijn mooie woningen, kantoren, winkels en de hypermoderne bibliotheek van de Koreaanse architect Eun Young Yi gerealiseerd. Daarna staan we uitgebreid stil bij het station en de controversiele vernieuwing die daar nu gaande is.
We vervolgen onze route door het centrum waar we de prachtige Art deco markthal., de oude paleizen en pleinen en het moderne kunstmuseum zien. Dit laatste is een bijna compleet glazen gebouw van het Berlijnse bureau Hascher Jehle. Via de paleistuinen eidigen we onze dag bij de museummijl, een gekleurd complex van diverse culturele instellingen, met als belangrijkste gebouw de Neue Staatsgalerie, een wereldberoemd postmodern gebouw van James Stirling. Dit museum bezoeken we ook: het museum heeft een indrukwekkende collectie kunst van o.a. Braque, Chagall, Debuffet, Klee, Nolde en Picasso.

3e dag, Stuttgart is bij moderne architectuurliefhebbers vooral beroemd vanwege de Weissenhofsiedlung: het summum van het Nieuwe Bouwen uit 1927. Onder leiding van niemand minder dan Mies van der Rohe werd hier een moderne woonwijk gerealiseerd door architecten als J.J.P. Oud, Mart Stam, Peter Behrens, Walter Gropius en Le Corbusier. We maken een wandeling door de wijk en bezoeken het museum van de tentoonstelling in de voormalige woning gebouwd door Le Corbusier. De middag is voor het Porsche Museum, een bijna zwevend gebouw van het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects, in Nederland bekend vanwege het Eye filminstituut in Amsterdam.

4e dag, Vandaag beginnen we met het Mercedes Benz museum, een bekroond gebouw van UNStudio, het bureau van Ben van Berkel, beroemd vanwege o.a. de Erasmusbrug in Rotterdam. GeÔnspireerd op een DNA Helix is dit spectaculaire gebouw ook voor niet autoliefhebbers de moeite waard! U krijgt uitgebreid uitleg over hoe dit bijzondere gebouw tot stand is gekomen en ruim de tijd om het gebouw te bezoeken. In de middag verlaten de stad om naar Plochingen te gaan. Hier vinden we het kleurrijke en speelse woon- en winkelcomplex Wohnen unterm Regenturm van Friedensreich Hundertwasser. Deze idealistische kunstenaar en architect realiseerde hier een voor hem kenmerkend wooncomplex met veel kleur, ronde lijnen, boompjes en een fantastierijke toren.

5e dag, terugreis met de trein naar Nederland.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: