Baltische Landen

Baltische Landen

10 daagse reis

De Baltische Landen, Parels aan de Oostzee
Estland, Letland, Litouwen

10 daagse vliegreis


Korte reisbeschrijving:
Dag 1: vlucht van Amsterdam naar Vilnius
Dag 2: stadswandeling en kennismaking Vilnius, vrije middag
Dag 3: Bezoek aanTrakai en eind van de middag naar Europos Parkas.
Dag 4: via de kruisheuvels van Šiauliai en Rundãle Paleis naar de Letse hoofdstad Riga
Dag 5: kennismaking Riga en Jugendstil-architectuur wandeling
Dag 6: stadswandeling Riga, vrije middag
Dag 7: Naar de Estse hoofdstad Tallinn.
Dag 8: Stadswandeling en kennismaking Tallinn, vrije middag
Dag 9: bezoek openluchtmuseum Roca al Mare buiten de stad en bezoek Kadriorg Paleis en KUMU museum
Dag 10: vlucht van Tallinn via Riga naar Amsterdam

Let op: programma kan ook in andere volgorde uitgevoerd worden!

1e dag We vliegen vanaf Schiphol naar de hoofdstad van Litouwen, Vilnius (3 nachten). ‘s Avonds beginnen we met een welkomstdiner in het gezellige oude centrum van de stad.

2e dag Vandaag leren we de oude binnenstad van Vilnius kennen. We maken een stadswandeling onder leiding van een lokale gids waarbij onder andere de Vilnius Kathedraal en de in baksteen-gotiek uitgevoerde Annakerk op het programma staan. Het oude centrum doet sterk denken aan Praag, tijdens de wandeling ontdekken we nog delen van de oude Joodse wijken. De middag is vrij te besteden.

3e dagVanochtend bezoeken we Trakai National Park met het 14e eeuwse gerestaureerde kasteel en het Karaïtische Etnografisch museum. Na de lunch bezoeken we Europos Parkas, het internationale openluchtmuseum voor hedendaagse kunst, even buiten de hoofdstad Vilnius.

4e dag We verlaten Vilnius en rijden over het platteland van Vilnius. Vlak voor de Letse grens stoppen we bij de beroemde kruisheuvels van Šiauliai. Een stille plaats midden in het landschap, waar op een drietal heuvels duizenden kruisen staan, rijkelijk versierd met beelden en rozenkransen. Een laatste eerbetoon aan vermisten in den vreemde. We paseren de grens bij Eleja en brengen hierna een bezoek aan het prachtige achttiende-eeuwse Rundãle Paleis. Aan het einde van de middag zijn we in Riga (3 nachten). We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in een van de gezellige lokale restaurants.

5e dag Een stadswandeling door Riga laat ons de mooiste straten en pleinen van deze havenstad aan de Daugava-rivier zien. Bijna niets herinnert hier nog aan het Sovjet-tijdperk. De binnenstad is grotendeels intact gebleven en vormt samen met andere bouwwerken uit verschillende tijdperken een aantrekkelijk en omvangrijk geheel. Rond het middaguur eindigt de wandeling bij het Vrijheidsmonument. U heeft vervolgens enkele uren de tijd om te lunchen en uit te rusten. In de tweede helft van de middag komt de Jugendstil architectuur aan bod. Enkele van de belangrijkste Europese voorbeelden van deze bouwstijl bevinden zich in een aantal wijken rondom het oude centrum. We bezichtigen tijdens de wandeling enkele panden van binnen waaronder een klein museum.

6e dag Na het ontbijt bezoeken we de Joodse synagoge en de lokale markthallen bestaande uit een zestal kolossale Zeppelin-hangars. We doorkruisen het indrukwekkende complex, met vlees, vis, zuivel, kruiden en specerijen. Het is hier genieten van de mensen, de keur aan levensmiddelen en gebruiksartikelen. 's Middags bent u vrij om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het Nationaal Museum of het Verzetsmuseum.

7e dag We verlaten Riga en rijden naar de Estse kustplaats Parnü waar we tijd hebben om te lunchen en rond te kijken. Parnü, gesticht in 1251 was tevens lid van de Hanze en ontwikkelde zich tot havenstad, in de tweede helft van de 19de eeuw zelfs de activiteiten van Tallinn overtreffend. De geschiedenis als kuuroord begint in 1838 toen het eerste kuurcentrum werd geopend. Tegenwoordig is het vooral ook een hippe badplaats met mooie stranden en boulevards waar u heerlijk over kunt slenteren. Aan het eind van de middag rijden we door naar Tallinn.(3 nachten)

8e dag Vanochtend maken we onder leiding van een lokale gids een stadswandeling door het Middeleeuwse Tallinn, waarbij we alle belangrijke historische monumenten te zien krijgen met de bijbehorende achtergrondinformatie. 'Middags hebt u vrije tijd om bijvoorbeeld diverse musea te bezoeken of rustig rond te wandelen.

9e dag Vanochtend bezoeken we het openluchtmuseum Roca al Mare, prachtig in de Estse bossen gelegen.In de namiddag bekijken we het Kadriorg Paleis en bezoeken het KUMU - Kunstmuseum 'Middags hebt u nog vrije tijd om bijvoorbeeld nog musea te bezoeken of rustig rond te wandelen.

10e dag Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: