Moderne architectuur in Berlijn

Moderne architectuur in Berlijn

5 daagse reis

1e dag, We reizen per trein naar Berlijn en logeren in een hotel nabij de Kurfürstendamm. We dineren gezamelijk in een nabij gelegen restaurant.

2e dag, Vandaag bekijken we Berlijn per bus. Gedurende de ochtend krijgen we een goed overzicht van de stad met haar uiteenlopende architectuur: de Kurfürstendamm, het Kulturforum, Unter den Linden, Alexander Platz, Karl Marx Allee en Treptowerpark, de East Side Gallery, Flughafen Tempelhof en de nieuwe ambassadewijk zijn enkele van de hoogtepunten. Na een lunchpauze vervolgen we onze bustour, waarbij we het Olympisch Stadion bezoeken en de Unité d'Habitation van Le Corbusier zien. Ook bekijken we het Hansaviertel, een wijk gebouwd tussen 1957-61 door gerenommeerde architecten als Alvar Aalto, Walter Gropius en Oscar Niemeyer.

3e dag, We beginnen vandaag bij het moderne Hauptbahnhof en lopen hierna via het moderne regeringshart naar de Reichstag, spectaculair vernieuwd door Sir Norman Foster. We vervolgen onze route via de DZ Bank van Frank Gehry en het Jüdisches Denkmal van Peter Eisenman naar de Friederichstrasse. Na de lunchpauze komen we langs Checkpoint Charlie met haar nieuwbouw van Office for Metropolitan Architecture (Rem Koolhaas), spectaculaire warenhuizen van onder andere Jean Nouvel en woningbouw van Aldo Rossi. We eindigen deze dag met een bezoek aan het Judisches Museum van Daniel Libeskind.

4e dag,De ochtend beginnen we met een bezoek aan het Bauhaus Archief in Berlijn, waar we een tentoonstelling zien over deze invloedrijke school in een gebouw ontworpen door Walter Gropius. Daarna gaan we naar het voormalige Oost Berlijn: Alexanderplatz en de Fernsehturm en de sfeervolle Hackeschen Höfe. Na de lunch gaan we met het openbaar vervoer naar Potsdamer Platz, een spectaculair stadsvernieuwingsproject van onder andere Renzo Piano en Helmut Jahn.

5e dag Aan het eind van de ochtend reizen we per trein terug naar Nederland
Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: