De Graanrepubliek On Tour

De Graanrepubliek On Tour

2 daagse reis

3 augustus 2017
""De Graanrepubliek on Tour" is een interessant arrangement. Na het lezen van dit informatieve boek is het een bijzondere ervaring om met de auteur Frank Westerman op pad te gaan en te reizen door het prachtige landschap van zijn boek. We zijn op 16-17 juli 2017 mee geweest en hebben erg genoten. Inhoudelijk was het een prima tour! Maar altijd zijn er punten te verbeteren, laten we die dan ook maar noemen. De start van het arrangement behoeft iets meer aandacht. Zo verbaasde het ons dat niemand de deelnemers namens Asgard verwelkomde en een korte kennismaking ontbrak. Kennelijk moet Frank Westerman dat doen ...? Gezien de combinatie boek-met-streekbezoek lijkt het ons van belang te weten wie van de deelnemers het boek gelezen heeft en welke vragen/gewenste discussiepunten er naar aanleiding van het boek/onderwerp zijn. Het bevordert het gesprek met elkaar. Andere tips. Werk met een grote gedetailleerde stafkaart of ander plattegrond-materiaal om tijdens de lezing duidelijk te maken waar wat zich afspeelde en waar de rondreis precies heen voert. Helaas reden we nogal snel door het landschap. We hebben niet achter de gevels van een of meer herenboerderijen en stallen gekeken. Ook hebben we geen (nazaat van een) herenboer gesproken en ook Geert-Jan Molema troffen we niet thuis. Dat behoeft een betere voorbereiding! Hierdoor kan de tweedaagse tour meteen ook een échte twéédaagse arrangement worden. Want dat was het toch niet helemaal. Met onze opmerkingen willen we een bijdrage leveren aan een nog betere arrangement, maar we willen niet zeggen dat we niet genoten hebben. Dat hebben we wel. Hartelijke dank voor deze interessante trip. Corry van der Pol & Floris Hin (U mag onze reactie gerust met naam en toenaam op de website plaatsen)"

29 juli 2017
" Wij vonden het een hele boeiende reis, waarbij we veel hebben opgestoken van de geschiedenis van het Groningse land en zijn bewoners. Ook de verzorging onderweg was prima geregeld."

29 juli 2017
"Als je het boek de Graagrepubliek hebt gelezen moet je het gebied ook bezoeken. Dan komen de beelden die het boek bij lezing oproept, tot leven. Het landschap laat zich lezen. En zeker als de reis wordt begeleid door de schrijver zelf. Aardig is ook dat je de ervaringen deelt met andere mensen. Dan wordt ook duidelijk dat het thema landbouw, natuur en recreatie, politiek nog even actueel is. De excursie kan aan beleving winnen als we hadden kunnen spreken met huidige bewoners. Maar bovenal beleef het landschap! Dat zegt ook al veel."

24 juli 2017
"Mijn reis naar De Graanrepubliek On Tour was leerzaam, en erg gezellig. Dit. soort reisjes, daar ben ik erg voor in. Ge weldig misschien komt er nog eens een bespreking met een rondreis."

29 augustus 2016
"De Graanrepubliek stond allang op mijn verlanglijstje. Man, zus en zwager hadden zin om mee te gaan. Het was boeiend en interessant, Frank Westerman is een prima verteller en laat de kleine historie resoneren in de grote geschiedenis en dit alles werd aanschouwelijk gemaakt door de trip naar de Graanrepubliek in het mooie Groningse land. De thuisreis heb ik gebruikt om diverse passages uit het boek weer te lezen, de verhalen gingen door alle indrukken van lezing en excursie meer leven . Een zeer goed concept. Allen zeer bedankt. Asgard doorgaan met dit soort trips. Namens ons vieren, Adie Steen "

24 juli 2016
"een uiterst boeiende en zeer informatieve tour, die zichtbaar en voelbaar zijn stempel drukte op mij en mijn mede-reisgenoten. De schrijver en uitnodigende verteller en reisbegeleider, Frank Westerman, wist het verleden tot leven te laten komen en dit te verbinden met het heden waardoor wij er niet aan konden ontkomen ons deel te gaan voelen van het landschap waar we doorheen trokken.Meer inzicht in en begrip voor de aldaar wonende bevolking lijkt een logisch gevolg.Het "lezen"van het landschap en de deskundige chauffeur maakten van deze tour een verrijkende ervaring. Gé Boerhave-Smit"

18 juli 2016
"De lezing en de reisbegeleiding door Frank Westerman waren erg informatief en heeft heel veel extra inzicht in de streek en de historie gebracht. Zeer aan te bevelen voor mensen die het boek interessant vinden."

31 augustus 2015
"Zowel de lezing door Frank Westerman als de dagtocht was een hele fijne beleving. Het boek gaat leven en veel wordt nog duidelijker. Het gezelschap was erg prettig geïnteresseerd en de stemming was heel positief De stops tussen door waren vooral ook door het prachtige weer heel bijzonder om een oud smokkelpaadje te lopen Nieuw Statenzijl stop met koffie oa prachtig . De lunch in de oude boerderij was heel verzorgd net als de rondleiding daar Andre een fijne "chauffeur"en Frank een geweldige verteller. Ontvangst en verblijf in het Asgard hotel was zeer goed Voor alles nog maals Hartelijk dank Indruk maakte ook vooral de Heer Gert-Jan Molema met zijn aanpak Het was echt FIJN Tot ziens"

1 juni 2015
"Overtrof alle verwachtingen. Aanwezigheid van schrijver zelf speelde daarbij een grote rol. Verzorging in hotel en vooral ook het restaurant/ herenboerderij in de avond was heel goed.overal met vriendelijke en professionele bediening.Optreden van buschauffeur was top! Al met al allemaal zeer de moeite waard."

1 juni 2015
"Overtrof alle verwachtingen. Aanwezigheid van schrijver zelf speelde daarbij een grote rol. Verzorging in hotel en vooral ook het restaurant/ herenboerderij in de avond was heel goed.overal met vriendelijke en professionele bediening.Optreden van buschauffeur was top! Al met al allemaal zeer de moeite waard."

10 juni 2014
"Op 7 & 8 juni jl. maakten wij de excursie naar de graanrepubliek met Asgard Reizen en o.l.v. Frank Westerman. Het was een plezierig en interessant programma onder deskundige en plezierige leiding. Groningen blijkt een interessante provincie om aandacht te geven."

10 juni 2014
"Aan de organisatie van Asgardreizen. Wij hebben de Graanrepubliek on Tour gedaan. Het was echt fantastisch. Het idee om frank Westerman in te zetten en met een busje door Groningen te rijden, het was een goede zet. Het hotel was ook helemaal top. De meisjes/vrouwen die ons geholpen hebben aan de balie.,gewoon ouderwets goed. Wij kijken uit naar de gids voor volgend jaar. Ik zie nu dat ik die nu al kan aanvragen. Voorpret is ook leuk"

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: