Ieper

Ieper

3 daagse reis

30 april 2014
"De reis naar Ieper heeft op mij indruk gemaakt. De reisleider, Nick Kieft, heeft tijdens de rondreis , veel verteld over de geschiedenis ven de grote oorlog (1914-1918). Nooit geweten dat er zoveel jonge mannen als soldaat er gevochten hebben en gesneuveld zijn in die zinloze oorlog. Als je nu op een zonnige dag in de lieflijke velden van Vlaanderen rondrijdt, kun je je nauwelijks voorstellen dat die plekken ooit eens woest en ledig waren door al dat geweld. Een spooklandschap met modderige loopgraven en boomstaken. Een stuk geschiedenis, indrukwekkend! Maar ook heb ik kunnen genieten van het comfortabele hotel en de gezelligheid van de stad Ieper (weer opgebouwd na de volledige verwoesting) In het hotel en in de stad, waren veel Engelsen, die o.a. de last post kwamen bijwonen. Zo te zien lijkt Ieper een bedevaartsoord voor de Engelsen. De reis is een mooie aanzet om nog meer hierover te lezen. G. den Dekker "

26 april 2014
"De juiste reis op de juiste tijd? Op zoek naar de Grote Oorlog rond Ieper was het geen regen en modder,maar stralend voorjaarsweer.De sporen in het landschap,de vele begraafplaatsen met zÚ veel gesneuvelde soldaten,bomkraters en resten van bomen,waar eens een beboste heuvel was met loopgraven...Het leek allemaal zÚ absurd en zinloos. Reisleider Nick Kieft gaf ons een goede indruk met veel bijzonderheden en dťtails over wat zich toen -in 3 veldslagen rond de stad heeft afgespeeld. Er bleef ťťn oude gevel gespaard en aan de herbouwde Lakenhal(waarin een prachtige tentoonstelling)viel nog een decoratieve lijst met zwaar beschadigde halffiguurtjes te ontdekken. Bijzonder was ook de Last Postceremonie in de Menense Poort en en het sluizencomplex bij Nieuwpoort,dat een duitse doortocht naar de kust uiteindelijk verhinderde. Al met al een prachtige reis,maar ook een,die je eens te meer deed beseffen hoe machtsmisbruik en communicatiestoornissen zulke vreselijke gevolgen konden hebben."

11 april 2014
" Een indrukwekkende en interessante reis. Om niet te vergeten. Veel gezien en gehoord. Dus goed georganiseerd. De reisleider, de heer Kieft, had kennis van zaken. Met duidelijke stem en een relativerend gevoel voor humor en ook enige zelfspot had hij antwoord op de vele vragen en opmerkingen van ons gezelschap. Mede door zijn toelichting werd de historie chronologisch duidelijk. De drie dagen leken wel bijna een week. Met de bus konden we alles bereiken. Heel efficiŽnt. En dan ook nog een goed hotel in het centrum van Ieper. Heel dicht bij de Last Post. Het museum in Ieper: om nooit te vergeten. Asgard en Nick Kieft hartelijk dank. Wij kijken uit naar de volgende reis met jullie. Tot ziens, Trees en Joost Dijkstra."

4 april 2014
"We hebben de reis o.l.v van Niek als zeer informatief en prettig ervaren. Niek heeft ook een goede zangstem; hij bracht een op de begraafplaats Tyne Cot een Engelstalig lied uit WO I ten gehore dat treffend de omstandigheden en emoties verwoordde. Maakte veel indruk."

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: