Finland en Zweden

Finland en Zweden

9 daagse reis

di 11 juli
"Wat een bijzonder mooie reis was dat. Een boeiend cultureel programma met veel afwisseling in vervoer. Metro, tram, bus, trein en wandelen. Libbe geeft achtergrondinformatie, heeft de bezoeken goed gepland, maakt je vertrouwd met de omgeving en staat altijd klaar met tips voor het invullen van een middag zonder programma. Prima hotels. Ik heb erg genoten."

di 11 juli
"We hebben een hele fijne vakantie gehad, omdat: * we met volle teugen hebben genoten van de natuur en cultuur van Zweden en Finland * er iedere dag weer een geheel ander programma was * we heel veel moois hebben gezien * Helsinki een super schone stad is * we nog nooit in deze landen waren geweest * de reisleider heel goed bekend is in Helsinki en Stockholm en alles goed voorbereidde. Hij aandacht had voor alle reisgenoten en zijn best deed om het iedereen naar de zin te maken. Schagen, Jeen en Tiny Nijboer"

wo 5 juli
"Het was een heel bijzondere reis, onder leiding van een goede, deskundige en enthousiaste reisleider. De reis heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Al enige keren eerder reisde ik met Asgard Reizen en blijf ze zeker trouw. "

wo 5 juli
"Geweldige reis onder leiding van een geboren reisleider die alle mooie plekken weet, veel afwisseling "

vr 27 januari
"In alle opzichten zijn wij erg tevreden over deze interessante en prima begeleide reis. Mijn verontschuldiging voor deze zeer late reactie. Met vriendelijke groet. K.Muller A.E. Muller-de Ruiter"

do 1 september
"Veel gedaan, veel gezien. Variatie van reizen leuk: boot, metro, bus, trein en veel lopen. Gevarieerd programma en daardoor een mooie indruk van Helsinki en Stockholm gekregen. Hotels in Helsinki en Turku o.k. In Stockholm room without a view, wel sjiek maar van de airco werd ik verkouden. Over de gids zeer tevreden. Aardig en attent. We kwamen op bijzondere plekjes. Ongedwongen leiding. Voor mij een geslaagde reis! Mevr. C. van Beek"

di 30 augustus
"Reis Finland en Zweden, augustus 2016 De stedentrip naar Helsinki, Turku en Stockholm is ons geweldig goed bevallen. Het programma was mooi gevarieerd met architectuur, kunst en historie. Daarnaast waren er ook enkele uitstapjes buiten de stad. Onze reisleider, Libbe Terpstra, bleek zeer goed bekend met de steden en kon ons veel leren over de verschillende bouwstijlen en de invloed van buurlanden op de ontwikkeling van Finland en Zweden in de loop van de eeuwen. Hij speelde ook flexibel in op onverwachte situaties en was zeer behulpzaam bij het invullen van de vrije uren. Wanneer wij een cijfer zouden moeten geven voor deze reis dan is dat toch minimaal een 9,5. Marga Ruitenberg en Joop Singeling "

za 2 augustus
"Ik heb een zeer plezierige reis gehad met Asgard Reizen, het was een goed samengesteld doch wel druk programma. Onder de goede leiding van Libbe Terpstra verliep altijd alles heel vlot, hij was zeer goed voorbereid en had ook altijd goede tips, waarvoor hartelijk dank. Ik hoop in de toekomst nog vaker reizen met Asgard te maken. Met vriendelijke groet, Anneke Koops"

za 2 augustus
"Zeer afwisselende en interessante reis. Uitstekend excursieprogramma met voldoende vrije tijd om indien gewenst nog zelf dingen te ondernemen. Daardoor in verhouding in korte tijd heel veel gezien. Goede, neutrale, doch ook betrokken reisleider. Rondleidingen door de lokale gidsen waren prima. Hotels waren zeer centraal gelegen en hadden een uitstekend ontbijtbuffet. Veel eetgelegenheden voor 's avonds in de buurt. Ook het kleine groepje (wij zijn vaak groepen van 20 mensen of meer gewend) is ons erg goed bevallen. Een aanrader! Wij gaan vast nog een keer terug om de dingen te bekijken waar wij niet aan toe zijn gekomen."

di 29 juli
"Ik heb de reis naar Finland en Zweden als een boeiend verhaal ervaren en onze reisleider wist er veel aan toe te voegen.Musea,kerken ,stadhuis van Stockholm etc.Ook vind ik het reizen met het openbaar vervoer geweldig!Ik heb genoten. "

di 20 augustus
"Wij hebben een heel plezierige reis naar Finland en Zweden gemaakt met een klein en prettig gezelschap en een prima en zeer deskundige reisleider. Het programma was interessant en gevarieerd en er was voldoende vrije tijd om zelf in te vullen. En tot slot, ook heel belangrijk, we hadden mooi weer! Wij vonden het reizen in de steden per openbaar vervoer heel aantrekkelijk en Libbe wist ons snel wegwijs te maken in de bus- en metrosystemen. Hij wist ook leuke plekjes om koffie te drinken en te eten. Ook de prettige en deskundige lokale gidsen voegden veel interessante informatie toe aan onze, vaak geringe kennis. De (nacht)bootreis van Turku naar Stockholm was een verrassend extraatje, maar had wel als nadeel dat de dag erna wel heel erg lang en vermoeiend was. We moesten in die week wel veel lopen en dat was niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kon Libbe ook daar meestal wel iets voor regelen! We kijken met veel plezier op onze reis terug en bewaren veel mooie herinneringen en foto's. PP en BJ Bosch (Haren) "

vr 26 juli
"De reis F&Z heeft me aangenaam verrast. Asgard pikt niet alledaagse items op en dat boeit extra. Begeleiding, verblijf en eten waren prima. Het programma had wat veel 'lucht'; het zelf in te vullen deel mag wel een dagdeel minder en voor wat die nachtboot betreft: bedenk goed welke mensen je doelgroep zijn! Een 'late' vlucht op de laatste dag is zonde, mits je een concrete invulling voor de ochtend biedt. Het wordt anders zo'n hangdag waarbij je steeds op je horloge loopt te loeren... Enige reshuffling wellicht? Maar, beste mensen, ik zou zo wťťr gaan! :-)Marjan."

do 25 juli
"Erg goed."

do 25 juli
"Van 15 juli t/m 23 juli hebben we deelgenomen aan de reis naar Finland en Zweden. We vonden het een erg mooie reis. We hebben veel gezien en gehoord. De res werd deskundig geleid en ook de plaatselijke gidsen waren enthousiast en vertelden veel. De reis is erg afwisselend doordat er toch grote verschillen tussen de steden Helsinki, Turku en Stochholm zijn. Het reizen met het openbaar vervoer vonden wij leuk. Je proeft dan meer van de sfeer. Daarnaast vond ik de boottocht van Turku naar Stockholm erg mooi. Ik heb genoten van de nacht op het water. Zoveel eilanden en zo'n mooie zonsondergang-maanopkomst-zonsopkomst gezien. Verder was er voldoende vrije tijd om ook zelf op ontdekkingstocht te gaan. Met vriendelijke groet, Geury de Vries"

wo 3 augustus
"Het was een enige reis onder deskundige en enthousiaste leiding. Het was heel plezierig dat we elke dag ook nog tijd voor ons zelf hadden. "

za 30 juli
"Ik ben buitengewoon tevreden over de reis naar Finland en Zweden. De reisleider leidde ons heel ontspannen tijdens de reis en gaf goede informatie bij de excursies. De hotels waren prima. Het reizen per openbaar vervoer heb ik als heel prettig ervaren. Kortom een heel fijne reis. Hans Wolvekamp"

wo 27 juli
"Ik heb een prima reis gehad met een reisleider die van veel op de hoogte is en behulpzaam als het nodig was. Van de rondleidingen heb ik veel opgestoken. Het zijn interessante steden. "

vr 27 augustus
"Het was voor mij echt een testcase om uit te vinden of ik het reizen in een groep in mijn eentje leuk zou vinden. Voor die test zijn de groep en Asgard, en ben ik zelf ook, helemaal geslaagd. Een goede formule vind ik de kleine groepen (waardoor er weinig tot geen kliekvorming plaatsvindt), de lokatie van de hotels in het centrum van de steden (zodat je makkelijker zelf op pad kunt) en de nodige ruimte om nog een eigen invulling aan het progtramma toe te voegen. Het programma was in vele opzichten een redelijk goede mix met hier en daar onverwachte, bijzondere elementen. Reisleider prima."

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: