Het dal van Eifel en Rijn

Het dal van Eifel en Rijn

6 daagse reis

Het Rijndal tussen Bingen en Koblenz, de Obere Mittelrhein, is veruit het mooiste landschap waar de Rijn doorheen stroomt. Het is een nauw dal met steile rotsen en een nauwe stroombedding waar de rivier zich met kracht doorheen worstelt. Op tal van bergen staan romantische kasteelruïnes en in gedachten klinken de klanken van het Lied van de Lorelei. Langs de oevers liggen kleine ommuurde stadjes met eeuwenoude kerkjes. Op de rivier zwoegt een eindeloze stroom vracht- en passagiersschepen stroomopwaarts, of zwiert met een onstuitbare vaart stroomafwaarts.

De Moezel, die bij Koblenz in de Rijn uitmondt, is eveneens een schitterende rivier, die zijn dal diep in het oude bergland heeft uitgesleten. Langs de hellingen strekken zich de wijngaarden uit met als beloning stroomopwaarts; de oude Romeinse stad Trier. In dit zelfde gebied, ten zuiden van de Moezel, strekt zich de Hunsrück uit, bekend van de onvergetelijke televisieserie Heimat. Noordelijk van de Moezel ligt het Eifelgebergte. In de Vulkaneifel zijn de sporen van een gewelddadig geologisch verleden nog overal in het landschap te zien. Vulkaankegels en oude kratermeren, de Maaren, zijn op veel plaatsen te zien.

De Rijn is eeuwenlang grensrivier van het Romeinse Rijk geweest. Op onze reis zien we dan ook veel sporen van hun aanwezigheid toentertijd. Ze bouwden steden en vestingen, legden aquaducten en wegen aan en dolven grondstoffen. En alles wat we zien ligt in een romantisch landschap met slingerende rivieren, landbouwgebieden en bossen.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: