Avant-Garde in Groningen

Avant-Garde in Groningen

2 daagse reis

dag 1, U reist zelfstandig naar Groningen en kunt vanaf 15.00 inchecken in het Asgard Hotel, Ganzevoortsingel 2-1 Groningen. Wilt u eerder komen? Dat kan, wij bewaren uw bagage dan voor u bij de receptie. Er zijn een aantal parkeerplaatsen beschikbaar bij het hotel. Wilt u hiervan gebruik maken dan kunt u deze reserveren voor 15 euro per dag, telefoonnummer 050-3684810. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid.

Vanavond belicht kunsthistorica en co-conservator van de tentoonstelling van De Ploeg de hoogtijdagen van deze kunststroming toe in een lezing.

dag 2, Na het ontbijt neemt Jikke van der Spek u mee naar de tentoonstelling. Hierna reizen we per bus naar de borg en tuinen van het landgoed Verhildersum in Leens. Hier lunchen we in het gemoedelijke restaurant en bezoeken de tentoonstelling ďKleurendrift, het land van De Ploegď. We ontdekken en beleven aan de hand van ruim 30 kleurrijke werken van ploegschilders van het eerste uur het Groninger land. Met onder andere nog niet eerder geŽxposeerde werken van Johan Dijkstra. Schilderijen van landschappen en landleven geven een prachtig en kleurrijk beeld. Kleurendrift op het Hogeland.

NB. Parallel aan de tentoonstelling in het Groninger Museum wijdt het GRID Grafisch Museum Groningen een expositie aan de uitgesproken expressionistische grafiek van De Ploeg. Deze expositie kunt u op eigen gelegenheid bezichtigen.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: