Dubai en Abu Dhabi

Dubai en Abu Dhabi

7 daagse reis

LET OP ! GEWIJZIGDE DATA ! De reis vindt plaats van 16 t/m 22 november 2019

Dag 1 Vandaag vliegen we naar Dubai en na aankomst volgt het transfer naar ons hotel.

Dag 2 Vandaag beginnen we aan onze ontdekking van Dubai. Zo zien we de wolkenkrabbers op Sheikh Zayed road, bekijken we het spectaculaire centrum met de Dubai Mall en Souk al Bahar en staan we uitgebreid stil bij de hoogste wolkenkrabber ter wereld:de Burj Khalifa. Deze 828 meter hoge toren bespreken wij niet alleen van buiten maar we gaan natuurlijk ook omhoog!

Dag 3 Dat Dubai enorm veel te bieden heeft op moderne architectuur ontdekken we vandaag verder. Zo gaan wij naar de Dubai Marina, waar we een mooie wandeling maken om de gebouwen goed te kunnen bespreken. Ook gaan we naar de palmeilanden: een opmerkelijk project van aangelegde eilanden met woningen en hotels erop. Dan verder naar de Souk Madinat met mooie uitzichten op de ,B>Burj al Arab en verder gaan we naar het kunstendistrict Alserkal Avenue waar bureau OMA (van Rem Koolhaas) in 2017 het multifunctionele gebouw Concrete in 2017 heeft opgeleverd.

Dag 4 We verlaten Dubai om via Al Ain naar Abu Dhabi te gaan. Al Ain is een mooie oude woestijnstad waar we een goed gevoel krijgen van hoe de Emiraten er ca. 40 jaar geleden nog uitzagen. Aan het eind van de middag checken we in in ons hotel in Abu Dhabi, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 5: Met de bus maken we eerst een stadstour langs de meest opmerkelijke projecten: zo zien we o.a. spectaculaire, sculpturale wolkenkrabbers met opvallend veel aandacht voor duurzaamheid en de enorme Sheikh Zayed Brug van Zaha Hadid. Daarna gaan we naar de centrale markt van Norman Foster: een prachtig voorbeeld van hoe de arabische vormentaal kan samengaan met moderne architectuur. In de middag bezoeken we de enorme Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nayhan moskee, geopend in 2007

Dag 6 Gisteren hebben we vooral het centrum bekeken, nu gaan we er iets buiten. Zo gaan we naar Masdar stad: een compleet energieneutrale stad die momenteel wordt gerealiseerd, naar ontwerp van Norman Foster. Daarna gaan we naar Saadiyat eiland: hier wordt een hele enclave van kunstmusea gebouwd naar ontwerp van toparchitecten. We staan stil bij alle ontwikkelingen en zullen ook het Louvre bezoeken: dit prachtige gebouw is een ontwerp van Jean Nouvel en is in november 2017 geopend. Natuurlijk heeft u ook tijd om de collectie te bekijken.

Dag 7 Na het ontdekken van al deze bijzondere architecturale hoogstanden is het vandaag helaas weer tijd om terug te vliegen naar Amsterdam.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: