Ruhr en Steenkool

Ruhr en Steenkool

4 daagse reis

1e dag Via de opstapplaatsen in Groningen en Arnhem van der Valk rijden we naar Essen waar in de kolenmijn Zeche Zollverein de expositie "Das Zeitalter der Kohle, eine europäische Geschichte" te zien is. De Zollverein staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en in een van de kolossale gebouwen is een schitterende expositieruimte waar prachtige voorwerpen, foto’s, geluiden en geuren te midden van zware industriële constructies getoond worden. Hierna gaan we naar ons centraal gelegen hotel in de stad Essen.

2e dag Vanuit Essen vertrekken we naar Witten-Bommern naar een van de oudste mijnbouwgebieden langs de Ruhr. De Bergbaurundweg Muttental geeft een schitterend inzicht in de vroege en latere kolenwinning. Hoogtepunt is de Zeche Nachtigall die uit 1714 dateert. Na 1892 werd de kolenwinning gestaakt. Een bezoek aan de Stollen, de ondergrondse gangen, hoort bij het bezoek.
Na deze wandeling rijden we naar het prachtige stadje Hattingen met zijn schitterende vakwerkhuizen. Hier pauzeren we voor de lunch. Na de lunch rijden we terug naar Essen waar we een bezoek brengen aan de Villa Hügel, woonhuis van de grote staalfabrikant Alfred Krupp.

3e dag Deze morgen brengen we een bezoek aan het Bergbaumuseum in Bochum. Na de lunch gaan we naar het Nordsternpark in Gelsenkirchen. Hier is een prachtig park ontstaan langs de gekanaliseerde Emscher, die eens de cloaca van het Ruhrgebied werd genoemd. Hier maken we een wandeling. Daarna rijden we naar de Halde Emscherblick. Een Halde is een mijnsteenberg. Deze Halde wordt gekroond door een 38 meter hoge piramide die beklommen kan worden en vanwaar we een schitterend uitzicht over het Ruhrgebied hebben.

4e dag In de ochtend bezoeken we het Landschaftspark Nord bij Duisburg waar een deel van de industriële installaties van hoogovenbedrijf Thyssen bewaard is gebleven. Na de lunchpauze in Duisburg is er de mogelijkheid om van moderne kunst te genieten in het Museum Küppersmühle of om een rondvaart over de Rijn te maken. Eind van de middag bereiken we de opstapplaatsen Arnhem en Groningen weer.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: