Roemenië

Roemenië

10 daagse reis

1e dag We vliegen vandaag rechtstreeks naar de hoofdstad Boekarest, waar uw reisleidster en gids Cristina Busuioc u op de luchthaven verwelkomt. We gaan eerst naar ons centraal gelegen hotel Centro. Vanuit daar maken we een verkennende stadswandeling.Boekarest is een facinerende stad met veel tegenstellingen, maar met nog steeds een "Parijse" sfeer. Cristina vertelt u over haar geschiedenis en de val van het communisme van dictator Ceausescu in december 1989. Hierna gaan we genieten van een gezamenlijke maaltijd in een lokaal restaurant op loopafstand van ons hotel Centro.

2e dag We rijden na het ontbijt richting het Zuid-Oosten van Roemenië richting de Donaudelta. De route voert ons langs charmante kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en vervoer deels nog steeds met paard en wagen plaatsvindt. Rond het middaguur bereiken we Tulcea, de poort naar de Donaudelta, het grootste ecologische paradijs van Europa. We kunnen hier op ons gemak rondkijken en genieten van de veelzijdigheid van de natuur en de diversiteit aan trekvogels die de Delta als tussenstop gebruiken. We verblijven de komende twee nachten in het exclusieve New Egreta hotel in Dunavatu de Jos. Dineren kan op eigen gelegenheid in het a la carte restaurant van het hotel.

3e dag Het zou zomaar kunnen zijn dat dit één van de mooiste dagen van uw reis wordt, het is in ieder geval een bijzondere natuurdag. Met een bootje gaan we de delta op waar we door kanalen en over meertjes varen, tussen riet en waterlelies door. We zien een grote diversiteit aan vogels, maar ook zeker de pelikanen zullen niet ontbreken.Tegen het einde van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

4e dag We verlaten het prachtige Deltagebied om deze in te wisselen voor de eveneens opwindende streek Bukovina in het Noorden van het land. Het gebied van de Moldavische kloosters, ook wel "biblia pauperum" of wel bijbels der armen genoemd vanwege de beeldende beschilderingen aan de buitenkant. Al vier eeuwen lang is op onverklaarbare wijze de brilante kleur behouden gebleven. We logeren de komende twee nachten in Capulung Moldovenesc in hotel Eden met een uitnodigend spa complex, waar ook de diners zijn inbegrepen.

5e dag Vandaag staat in het teken van de unieke Moldavische kloosters, die sinds de jaren zestig op de Unesco Werelderfgoedlijst prijken. De bekendste is het klooster Voronet, ook wel de sixtijnse kapel van het Oosten genoemd met op de kloosterkerk de fresco's van "het laatste oordeel". Maar ook de andere twee zijn indrukwekkend. Sucevita, idylisch gelegen tussen de bergen in, is het jongste klooster van de drie. De overwegend diep bordeaux rode en metaalgroene kleuren zijn het opvallendste hier. De legende van de belegering van Constantinopel is geschilderd op de muren van het nonnenklooster Moldovita. Voordat we weer terugkeren naar ons hotel om te gaan genieten van een heerlijke lokale maaltijd bezoeken we nog het houtmuseum.

6e dag We verlaten de Bukovina en rijden via de spectaculaire Bicazkloof naar Lacul Rosu (het rode meer) waar we kunnen lunchen en wandelen. Daarvoor bezoeken we ook nog het bijzondere museum van Nicolae Popa, met naieve kunst. Aan het einde van de middag komen we aan in het middeleeuwse Brasov, ook wel bekend onder de naam Kronstadt. Hier overnachten we in aan het centrale plein gelegen hotel Casa Wagner. U kunt vanavond op eigen gelegenheid dineren in een van de nabijgelegen restaurantjes.

7e dag En dan is het na het ontbijt tijd om de oude binnenstad van Brasov te ontdekken. Tijdens een wandeling zien we o.a. de St. Nikolaas kerk met het museum van de eerste Roemeense school, de Biserica Neagra of wel zwarte kerk, maar ook aan de synagoge en het Raadhuispein besteden we veel aandacht. 's Middags maken we een excursie naar het slot van Peles in Sinaia.Het in neo-renaissancistische stijl gebouwde paleis werd door Ceausescu gebruikt als residentie voor belangrijke gasten. We overnachten nog een nachtje in Brasov.

8e dag Onderweg naar de prachtige stad Sibiu bezoeken we eerst het spraakmakende Bran-kasteel van Dracula. In de oude binnenstad van Sibiu is het alsof we rondwandelen in de wereld zoals Anton Pieck deze zo treffend wist neer te zetten. We maken een stadswandeling en bezoeken het Brukenthalmuseum. Onze overnachting is vannacht in een authentiek pension in het dorpje Sibiel, gelegen op 15 km vanaf Sibiu. Hier krijgen we een uitgebreid feestelijk Roemeens diner inclusief de lokale sterke dranken en wijn.

9e dag Indien het weer het toelaat rijden we via de spectaculaire Transfagasaran route terug naar Boekarest, waar we in hetzelfde hotel Central overnachten. We maken een rondrit door de stad waarbij we de Arch de Triomph, de kerk van de Patriarch en het Openluchtmuseum bezoeken. We besluiten deze dag en ook de laatste avond van deze rondreis met een gezamenlijk diner in één van de beroemdste restaurants van het oude centrum, Caru cu bere.

10e dag Alvorens we terugvliegen naar Amsterdam hebben we nog één hoogtepunt te bezoeken namenlijk het Casa Poporului of wel het Volkspaleis van Ceausescu. Het is het twee na grootste gebouw ter wereld en getuigd van de grootsheidswaanzin van de dictator.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: