Hanzesteden aan de Duitse Oostzeekust

Hanzesteden aan de Duitse Oostzeekust

6 daagse reis

1e dag Vanaf onze de opstapplaatsen Groningen en Zwolle vertrekken we naar Lübeck, de stad die wel de “Koningin van de Hanze” werd genoemd. Een wandeling door de oude stad laat ons kennis maken met de vele gotische, renaissancistische, barokke en classicistische monumenten. Een sfeervolle en gedenkwaardige plek voor ons diner is het Schiffergesellschaft. In deze ruimte met zwart berookte schilderijen en kolossale scheepsmodellen, kwamen de kapiteins van de Lübecker schepen bij elkaar.

2e dag Na het ontbijt bezoeken we de Dom en de Mariakerk, voorbeeld voor alle grote bakstenen kerken in het hele Oostzeegebied. Het Heilig Geist Hospital is een van de oudste sociale voorzieningen uit de Middeleeuwen en de Jakobikerk herbergt naast twee schitterende orgels ook een internationale gedenkplaats voor zeelui die zijn omgekomen. In de middag kunt u het stadsmuseum in de Holstenpoort bezoeken of het Willy Brandt Haus of misschien het Buddenbrookhaus, gewijd aan de beroemde roman van Thomas Mann.

3e dag We rijden naar de stad Wismar, waar we een stadswandeling maken. Ook deze stad heeft prachtige kerken en het grootste marktplein van alle Noord-Duitse steden. Op het plein staat de middeleeuwse stadswatervoorziening, ontworpen door een Utrechter. Vervolgens rijden we verder via de kloosterkerk van Bad Doberan naar de stad Rostock waar we ’s avonds bij het hotel aankomen

4e dag We laten Rostock vandaag nog even links liggen en vertrekken naar Stralsund. Na een rit van anderhalf uur komen we aan in deze stad die schitterend gelegen is aan de Stralsund. Prachtige kerken en een fenomenaal gotisch raadhuis en de vele mooie straten nodigen uit tot een wandeling. Misschien bereikte de Hanze wel haar grootste triomf toen in het raadhuis de Deense koning voor de kooplieden op de knieën moest om de Vrede van Stralsund (1371) te accepteren. We rijden weer terug door het prachtige landschap, waar we misschien ook nog enkele kraanvogels zien, naar Rostock.

5e dag Vanmorgen maken we een wandeling door Rostock. Zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog, is de stad in DDR-tijden weer opgebouwd. De stad werd een proeftuin om de fantasieloze “Platenbau” mooier te maken en aan te laten sluiten bij de bewaard gebleven oudere bebouwing. In de Mariakerk zien we naast het prachtige interieur ook het oudste astronomische uurwerk van het noorden. In de vrije tijd kunt u het scheepvaartmuseum bezoeken waar de rijke geschiedenis van de
Hanze te zien is. Ook indrukwekkend is de voormalige Stasi-gevangenis waar een inkijk wordt gegeven in het donkere verleden van de Duitse Democratische Republiek.Met een gezamenlijk diner in het beroemde visrestaurant Zur Kogge sluiten we deze reis af.

6e dag Vandaag rijden we weer terug. Onderweg stoppen we nog even in het centrum van Bremen voor een lunchpauze. Daarna gaat het verder naar Zwolle waar we aan het eind van de middag aankomen.

(wijzigingen voorbehouden)

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: