ApuliŽ

ApuliŽ

9 daagse reis

ApuliŽ -de verrassing van ItaliŽ (8 daagse vliegreis)

1e dag We vliegen vandaag naar Bari waar u wordt opgewacht door Jeltina, uw gids voor de komende week. Hierna volgt het transfer naar ons familiehotel Lanzillota aan het centrale plein in Alberobello, waar de eigenaar ons bij aankomst van harte welkom heet. Vanavond wordt er voor ons een heerlijke locale maaltijd bereid door de chef van het restaurant.

2e dag Na het ontbijt neemt Jeltina ons mee voor een wandeling door Alberobello. Alberobello staat op de Unesco lijst van Werelderfgoed en dat is zeker ook terecht. De trulli zijn zeer bijzonder. De witgekalkte curieuze woningen met ongemetselde muren en daken hebben vaak ook nog een merkteken van steen. Dit duidt op een onbekende magische of bijgelovige strekking. 's Middags gaan we naar het witte stadje Ostuni, wat prachtig ligt op drie heuvels. Vanuit de verte zien we het stadje al liggen. We dwalen door de smalle straatjes en vinden onze weg lnags smalle trappen die omhoog leiden naar de barokke Cathedrale di Santa Maria Assunta. Aan het einde van de middag keren we terug naar Alberobello.

3e dag Vandaag is het de beurt aan de havenstad Bari. We maken een stadswandeling waarbij we natuurlijk ook de basiliek van Sint Nicolaas van binnen bekijken. Op onze weg terug naar Alberobello bezoeken we het schilderachtig gelegen Polignano a Mare. Hier hebben we vanaf de balkons en smalle straatjes een wijds uitzicht over de heldere zee en de rotsen waarop dit dorpje gebouwd is.

4e dag Na het ontbijt vertrekken we naar het havenplaatsje Trani. De kathedraal van Trani behoort tot de mooiste van Zuid ItaliŽ.De kathedraal dateert uit de twaalfde eeuw en staat eenzaam en alleen wel dichtbij de haven van de stad. Onder de kerk ligt de Crypte van San Niccola pellegrino die ontersteund wordt door 28 marmeren pilaren. We bezoeken ook het dertiende eeuwse Castello Svevo eveneens gelegen aan zee. Daarna is het het mysterieuze Castel del Monte, wat we verkennen. Dit kasteel, gebouwd in opdracht van Keizer Frederik II staat net als Alberobello op de Unesco Werelderfgoedlijst. Men is er nog steeds niet uit welke functie het kasteel had. Vanaf het kasteel genieten we ook van het weidse uitzicht over West-ApuliŽ.

5e dag Vanochtend hebben we een vrije ochtend om te genieten van de charme van Alberobello. 's Middags bezoeken we de opgravingen van de Romeinse stad Egnazia en het bijbehorende archeologische museum.

6e dag Vandaag bezoeken we het grotten dorp Matera. Het gebied rondom Matera is vanaf de oude steentijd bewoond geweest. De stad zelf werd volgens overlevering door de Romeinen gesticht in de derde eeuw voor Christus waarvan het grootste deel zich bevindt tussen de twee bergkloven in. Het is de stad van de Sassi, de grotwoningen, die voor het grootste deel zijn gerestaureerd. Matera staat net als Alberobello ook op de Unesco Werelderfgoedlijst, ook weer geheel terecht, want het is een bijzondere plek.Naast een stadswandeling en een bezoek aan de grotwoningen gaan we naar een bedrijfje waar de specialiteit bestaat uit enige officiele beschermde brood(deeg) van Europa.

7e dag Nog meer naar het zuiden ligt de 'gouden' stad Lecce. Deze aangename ruim opgezette stad wordt ook wel 'de hoofdstad der Barok' en 'Florence van het Zuiden' genoemd. Veel gebouwen stammen uit de 17e eeuw, toen er in barokke stijl werd gebouwd. De speciale stijl en gouden kleur van Lecce komt door het bouwmateriaal, pietra leccese. Hierna bezoeken we Otranto, de belangrijkste haven van het Romeinse Rijk met een prachtige 12e eeuwse mozaÔekvloer in de kathedraal die 'De Boom van Het Leven' toont. Aan het einde van de middag zijn we terug in Alberobello. We besluiten deze avond met een gezamenlijk diner van locale producten weer.

8e dag Vandaag hebben we nog een extra vrije dag.

9e dag We vliegen vanochtend terug van Bari naar Amsterdam.


Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: