ApuliŽ

ApuliŽ

9 daagse reis

ApuliŽ, in het Italiaans Puglia, in de hak van de Italiaanse laars, is een streek die onlangs pas ontdekt is: 'het laatste best bewaarde geheim van ItaliŽ'! Het telt meerdere Unesco sites, zoals Alberobello met haar eigenaardige trulli-huisjes, Castel del Monte, een van de meest mysterieuze kastelen uit de Middeleeuwen en Matera met haar Sassi, een stad die samen met onder andere Jericho de oudste continu bewoonde stad in de wereld is. Er valt niet alleen veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis, architectuur en archeologie, maar ook op dat van de natuur met haar vaaak duizenden jaren oude olijfbomen, ware monumenten! Verder kunnen we in ApuliŽ genieten van een heel eigen keuken met excellente wijnen en olijfolie. En niet te vergeten: de eigen muziek met de opzwepende ritmes van de tamboerijnen.

Kortom, ApuliŽ met al haar eigenheden, heeft voor elk wat wils.

We hebben bewust gekozen om deze reizen aan te bieden in het vroege voorjaar en het wat latere najaar on voor de grote drukte en warmte uit ontspannen op pad te kunnen gaan. Het toerisme is in deze tijd van het jaar nog niet op gang gekomen en dat waarborgt voor ons rust, authenticiteit en bijzondere ontmoetingen met de locale bevolking onder bezielende leiding van onze gids Jeltina Schoenmaker.

Deze ontspannenheid en rust wordt ook onderstreept doordat we vanuit ťťn centraal punt op pad gaan. Ons hotel ligt aan het centrale plein in Alberobello en wordt al vier generaties lang gerund door dezelfde familie, die met hart en ziel er voor het hotel en restaurant zijn. Aan het ontbijtbuffet treft u de 'dolces' aan die met liefde gemaakt worden door de eigenaresse. Zo ervaart u het Puglia vanuit het hart.



Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: