In deze nieuwsbrief:
· Napels met kunsthistoricus Ellen van der Vecht
· Finland en Zweden
· Baltische Landen
· Het Pauperparadijs met schrijver Suzanna Jansen
· De Graanrepubliek met schrijver Frank Westerman
· Groninger Kerkschat met godsdienstwetenschapper Saskia van Lier
Napels met kunsthistoricus Ellen van der Vecht
6 daagse vliegreis van 19 t/m 24 juni

GEGARANDEERD VERTREK

"Eerst Napels zien en dan sterven" is een uitdrukking die je nieuwschierig maakt naar deze stad. Napels is een unieke stad en niet vergelijkbaar met andere Italiaanse steden. De smalle straatjes in het historische centrum zijn fantastisch. Waslijnen hangen te wapperen tussen de smalle hoge huizen. Boodschappen worden met mandjes naar boven getakeld. Maar Napels is ook mooi met prachtige kerken, kastelen en (kunst) musea. Ga mee met Ellen naar deze uitdagende drukke en prachtig aan een baai gelegen stad in het zuiden van ItaliŽ.
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Finland en Zweden
9 daagse vlieg/boot/trein reis van 26 juni t/m 4 juli

GEGARANDEERD VERTREK

Tijdens deze reis bezoeken we de drie steden Helsinki, Turku en Stockholm. Helsinki is een hippe moderne stad met zowel klassieke als moderne architectuur, waar veel te zien en te beleven valt. Per trein reizen we door naar de voormalige hoofdstad Turku om hierna varen we door naar Stockholm, ook wel het VenetiŽ van het noorden genoemd vanwege het vele water in de stad. Stockholm heeft een prachtige combinatie van indrukwekkende gebouwen, geweldige natuur en stromend water. Leest u verder wat we allemaal gaan zien en doen.

Lees meer over deze Asgard-reis ...
Baltische Landen
10 daagse vliegreis van 26 juni t/m 5 juli

GEGARANDEERD VERTREK

Vilnius, Riga, ParnŁ en Tallinn zijn in deze reis de 4 steden waar we cultuur opsnuiven en verleden en heden ontmoeten. Julia Ergaeva leidt u rond in deze parels aan de Oostzee, waar zij alles van weet vooral ook omdat Riga haar geboortestad is. Alle steden hebben ieder hun eigen karakter, waarbij Vilnius ooit de hoofdstad van het Pools-Litouwse koninkrijk was en wat je qua sfeer zou kunnen vergelijken met bijvoorbeeld Praag. Riga is de koningin van de Jugendstil architectuur maar heeft ook veel karakter en nalatenschap uit de Hanzetijd. Tallinn, tenslotte, doet je denken aan een afbeelding van Anton Pieck, middeleeuws omringd met een eeuwen oude stadsmuur.
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Het Pauperparadijs met schrijver Suzanna Jansen
2 daags arrangement 16/17 juli en 22/23 juli

GEGARANDEERD

Twee eeuwen geleden begon het utopische experiment in Veenhuizen. Verarmde gezinnen uit de steden werden hier naartoe gezonden om o.a. te werken in de landbouw. Suzanna Jansen schreef haar bestseller over dit Pauperparadijs en de betrokkenheid van haar familie hierbij. Tijdens deze 2 dagen krijgt u een lezing over de tot standkoming van het boek, toont Suzanna u de plekken waar die historie nog intens te zien is en woont u de spectaculaire theatervoorstelling bij.
Lees meer over deze Asgard-reis ...
De Graanrepubliek met schrijver Frank Westerman
2 daags arrangement 16/17 juli en 25/26 juli

De Graanrepubliek van Frank Westerman is de geschiedenis van het strakke Groninger akkerland aan de Dollard. Het is een boek over het gevecht tussen de herenboeren en de landarbeiders in het Groningse Oldambt. Het is het verhaal van de opkomst van het communisme, de groeiende bemoeienis van Brussel en de teloorgang van de landbouw.
Frank houdt een lezing o.a. over het bewogen leven van staatsman Sicco Mansholt en neemt u de volgende dag mee de provincie in, waar hij stilstaat bij de littekens in het landschap en waar de geschiedenis tot leven komt.
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Groninger Kerkschat met godsdienstwetenschapper Saskia van Lier
2 daags arrangement 7/8 juli en 14/15 juli

Nergens zijn er zoveel goed bewaarde kerkjes te bewonderen dan in Groningen. Het is een van de best bewaarde geheimen. Ontdek met godsdienstwetenschapper Saskia van Lier deze kerkenschat. Zij kent de kerken met de bijbelse verhalen en weet u als geen ander te vertellen over de schilderingen. Voorafgaande aan de excursie langs de Groninger kerkjes houdt Saskia een lezing hierover.
Lees meer over deze Asgard-reis ...