In deze nieuwsbrief:
· 
· Londen met architectuurhistoricus Suzanne Roelofs
· Bath en de Georgiaanse architectuur
· The Scottish Borders
· Historische orgels en kerken, een prachtige combinatie
· Onder de Toscaanse zon, wandelen met Wim van der Laan
· Reizen op maat en individueel vanaf 2 personen

Maart 2017

Het meteorologische voorjaar is weer aangebroken en de dagen worden weer langer, Dit geeft nieuwe inspiratie om weer op pad te gaan. Wij hebben voor de komende maanden een aantal mooie thema-reizen, waarop u nog kunt reserveren. Hieronder vindt u een aantal van deze reizen. Kijk voor ons verdere aanbod op onze website www.asgard.nl

Naast onze groepsreizen bieden wij ook reizen op maat al vanaf 2 personen. Ziet u een reis maar wilt u op een andere datum of wilt u met een exclusief gezelschap?
Wij maken de reizen graag passend aan uw wensen !

Londen met architectuurhistoricus Suzanne Roelofs
4-daagse vliegreis van 30 maart t/m 2 april
Gegarandeerd vertrek

Voor wie houdt van indrukwekkende moderne architectuur, musea en de inspirerende uitleg hiervan door kenner Suzanne Roelofs is dit een uitgelezen kans. We hebben nog maar een paar plaatsen beschikbaar.
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Bath en de Georgiaanse architectuur
5-daagse vliegreis van 4 t/m 8 april 2017

Deze Georgiaanse bouwstijl dankt zijn naam aan de koningen George I t/m IV. In Bath, waar we deze reis in het hartje van de stad logeren, vinden we veel voorbeelden van deze stijl die tussen 1720 en 1840 ontstond. Goud is de kleur die overheerst in het straatbeeld, door de kalksteen waarmee de stad is opgebouwd. Aan deze twee ingredienten dankt Bath haar reputatie als een van de meest romantische steden. Behalve kuuroord is het ook een echte museumstad. Bovendien is het de enige Engelse stad die in z'n geheel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Kortom, Een stad die vernoemd is naar zijn grootste attractie, maar veel meer te bieden heeft dan warm water alleen. Wij nodigen u uit om dit  ...
Lees hele artikel ...
Lees meer over deze Asgard-reis ...
The Scottish Borders
9 daagse boot/busreis van 10 t/m 18 april - gegarandeerd vertrek -

We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar op deze kunst en geschiedenis reis onder leiding van kunsthistoricus Harry de Roij. We ontdekken de glooiende landschappen, sprookjesachtige kastelen en robuuste abdijen. Bovendien logeren we in het romantische Ednam House, een tot hotel omgetoverd 18e eeuwse herenhuis in het landelijk gelegen Kelso, aan de oever van de rivier Tweed. (http://www.ednamhouse.com)
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Historische orgels en kerken, een prachtige combinatie
2-daags arrangement 2/3 mei met musicus en organist Sietze de Vries - gegarandeerd vertrek -

Sietze de Vries is zeer actief als ambassadeur van het rijke Groninger orgelbezit. De provincie is uniek in de wereld omdat op een klein oppervlak een grote collectie historische orgels uit met name de Renaissance en de Barok te vinden is.

Tijdens dit 2 daagse arrangement krijgt u een inleidende lezing van musicus Sietze de Vries en tijdens de excursie zal hij ook zijn orgelspel ten gehore brengen ! Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar op dit arrangement.
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Onder de Toscaanse zon, wandelen met Wim van der Laan
8-daagse wandelreis van 27 mei t/m 3 juni 2017

Ik vond Cortona bij mijn eerste bezoek meteen een heerlijk stadje. Echt Toscaans, prachtig gelegen tegen de heuvel aan de rand van de Chianavlakte, met een autovrij centrum en karakteristieke straatjes. Met een lange geschiedenis en de nodige monumenten, maar ook welvarend, met Italiaanse levendigheid en moderne winkels.

Het viel me wel op dat er best veel buitenlandse gasten waren, terwijl het toch al ver in het najaar was. Mijn gastvrouw daar gaf me opheldering: “Tsja, Under the Tuscan Sun…”. Natuurlijk, Een Huis in Toscane, dat had ik ook ooit gelezen. Een bestseller, vertaald in 40 talen, met veel succes verfilmd ook.
Frances Mayes schreef in 1996 die klassieker over het verbouwen en ...
Lees hele artikel ...
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Reizen op maat en individueel vanaf 2 personen
Onze culturele groepsreizen kenmerken zich door de thematische inslag, specialistische begeleiding, goede centraal gelegen hotels maar vooral ook door de kleine gezelschappen.

Maar wist u dat wij ook voor vele particulieren en bedrijven maatwerk leveren? En wist u dat wij onze groepsreizen ook vanaf 2 personen als individuele reis kunnen aanbieden op een door uzelf gekozen datum ?

De 8-daagse reis naar Paphos voor 2 personen met een 6 daags programma onder begeleiding van onze gids Leonora Cock, het hotel in het centrum van Paphos met zwembad en op maar een paar minuten lopen van de zee vanaf 1595,- p.p.
Lees meer over deze Asgard-reis ...

Word lid van onze facebook pagina en volg ons op twitter !