In deze nieuwsbrief:
· December en andere winterreizen!!
· Kerst in ApuliŽ
· Bremen, Worpswede en Fischerhude
· Lubeck en Groningen
· Rodin en Tadema
· Valencia
December en andere winterreizen!!

We attenderen u nogmaals op onze bijzondere winterreizen en arrangementen:

In december nog twee prachtige korte busreizen: naar kunstenaarsdorp Worpswede en naar Hanzestad LŁbeck met bezoek aan kerstmarkten.
Een prachtige reis tijdens de Kerst naar ApuliŽ, de hak van de laars.van ItaliŽ.
In het het begin van het nieuwe jaar arrangementen naar de geweldige tentoonstellingen van Rodin in het Groninger Museum en Alma Tadema in het Friesch museum!!
Of Valencia..


Ga mee, aarzel niet..thuisblijven kan altijd nog!!


Kerst in ApuliŽ
8 daagse vliegreis van 22-29 december.

Wilt u met de Kerst eens iets anders zien dan uw eigen kerstboom? Ga met ons mee en ervaar de pracht van het zuiden van ItaliŽ in de winter!!

Deze kerstreis laat ons het magische van de kerst zien. We slenteren door de mercatini, de kleurrijke kerstmarkten en door de met vele gekleurde lichtjes versierde straten. Overal waar we een kerk naar binnen gaan zien we de prachtige 'presepes', de kerststalletjes, soms zelfs levend! In het sprookjesachtige Trulligebied maken we een traditionele kerstlunch mee, zo ťťn met heerlijke Italiaanse specialiteiten, echt op z'n Italiaans en in Lecce laten we ons betoveren door de veelkleurige kerstboom op het centrale plein.

Lees meer over deze Asgard-reis ...
Bremen, Worpswede en Fischerhude
Nog slechts 2 plaatsen vrij! (op aanvraag)
4 daagse busreis van 8-11 december.

In de omgeving van Bremen vinden we de schijnbaar onooglijke dorpjes Worpswede en Fischerhude. Ze liggen in het midden van een voormalig turfstekersgebied dat vanaf het einde van de achttiende eeuw ontgonnen en gecultiveerd wordt. In het laatste kwart van de negentiende eeuw strijken hier een aantal schilders, dichters en beeldhouwers neer en stichten er een kunstenaarskolonie. Gefascineerd door de natuur, vooral het unieke en voortdurend veranderende licht en het spel van de wolken boven dit vlakke land, inspireerde het kunstenaars zoals Paula Modersohn Becker, Otto Modersohn, Carl Vinnen, Heinrich Vogeler, Hans am Ende en Fritz Mackensen. Wij overnachten in ...
Lees hele artikel ...
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Lubeck en Groningen
Nog slechts 2 plaatsen vrij (op aanvraag)
4 daagse busreis van 17-20 december.

LŁbeck, in de 14e eeuw 'koningin van de Hanze', krijgt in december door de traditionele kerstmarkt een betoverende sfeer. De oude stad wordt dan prachtig verlicht en in de goed bewaard gebleven kerken klinken kerstliederen. In Groningen beginnen we de reis met het bezoeken van het sfeervolle winterevenement WinterWelvaart. Alle reden dus om in deze donkere dagen voor kerst mee te gaan op reis!!

Lees meer over deze Asgard-reis ...
Rodin en Tadema
3 daagse arrangementen: 3-5 januari en 17-19 januari

Dit najaar en winter zijn in Groningen en Friesland twee prachtige tentoonstellingen te zien, die tot de toppers van Nederland behoren. Eťn daarvan is de tentoonstelling over de Fries-Engelse schilder Lourens Alma Tadema (Leeuwarden), de ander is de unieke tentoonstelling over het werk van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (Groningen). Alleszins de moeite waard om een paar dagen naar het noorden te komen!

Leer beide kunstenaars op een bijzondere manier kennen door de boeiende lezingen van kunsthistoricus Ellen van der Vecht Zij neemt u tevens mee voor een inspirerende stadswandeling in zowel Groningen als Leeuwarden. Met deze gedegen achtergrondinformatie bent u goed voorbereid o ...
Lees hele artikel ...
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Valencia
5 daagse vliegreis van 27 feb - 3 maart 2017

In 2016 is Valencia door de Unesco gekozen tot "City of Silk", ofwel Stad van de Zijde. In de 17e en 18e eeuw was deze sector namelijk toonaangevend in Spanje en Europa. In de winter ligt de gemiddelde middagtemperatuur rond 20 graden, ideaal dus om even uit het gure Nederland te ontsnappen en met deskundige Petra van Mullekom deze stad te ontdekken.

Valencia is bij uitstek een stad die haar historische verleden op harmonieuze manier verenigt met de meest avant-gardistische architectuur. Naast de architectuur verrast Valencia ook op het gebied van gastronomie en de relaxte levensstijl. Het is een stad waar je je al na een paar uur helemaal thuis voelt.


Lees meer over deze Asgard-reis ...
Brochure 2017

De brochure voor 2017 valt vlak voor de Kerst bij u op de mat.
Tegelijkertijd hopen we dan onze nieuwe website te introduceren. Hou Asgard Reizen dus in de gaten!

Ook via Facebook en Twitter...