In deze nieuwsbrief:
· Asgard reizen najaar 2016
· `Kerstreis Lübeck en Groningen
· Bremen, Worpswede en Fischerhude
· Kerst in Apulië
· Rodin en Tadema
· Samenwerking Maandblad Asgard reizen en Geschiedenis Magazine
Asgard reizen najaar 2016
Reisjaar Asgard 2016


Oktober 2016, de bladeren vallen van de bomen, de herfst is volop ingezet.
Ook wij zitten in de herfstdagen van het reisjaar 2016 maar gelukkig hebben nog een aantal boeiende decemberreizen voor u.

Uiteraard zijn we druk bezig met het culturele reisjaar 2017 boordevol thema reizen, andere inspirerende culturele reizen en arrangementen!

Wilt u nog even weg voordat het jaar 2017 aanbreekt? Wij hebben nog de volgende reizen voor u:

Groningen en Lübeck in kerstsfeer
Kunstreis Bremen, Worpswede en Fischerhude
Kerst in Apulië

`Kerstreis Lübeck en Groningen
Gegarandeerd vertrek!

4 daagse busreis van 17 tot en met 20 december

Lübeck, in de 14e eeuw 'koningin van de Hanze', krijgt in december door de traditionele kerstmarkt een betoverende sfeer. De oude stad wordt dan prachtig verlicht en in de goed bewaard gebleven kerken klinken kerstliederen. In Groningen beginnen we de reis met het bezoeken van het sfeervolle winterevenement WinterWelvaart. Alle reden dus om in deze donkere dagen voor kerst mee te gaan op reis!!
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Bremen, Worpswede en Fischerhude
4 daagse busreis van 8 tot en met 11 december

In de omgeving van Bremen vinden we de schijnbaar onooglijke dorpjes Worpswede en Fischerhude. Ze liggen in het midden van een voormalig turfstekersgebied dat vanaf het einde van de achttiende eeuw ontgonnen en gecultiveerd wordt. In het laatste kwart van de negentiende eeuw strijken hier een aantal schilders, dichters en beeldhouwers neer en stichten er een kunstenaarskolonie. Gefascineerd door de natuur, vooral het unieke en voortdurend veranderende licht en het spel van de wolken boven dit vlakke land, inspireerde het kunstenaars zoals Paula Modersohn Becker, Otto Modersohn, Carl Vinnen, Heinrich Vogeler, Hans am Ende en Fritz Mackensen. Wij overnachten in één van de voormalige kunstenaars ...
Lees hele artikel ...
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Kerst in Apulië
8 daagse vliegreis van 22 tot en met 29 december

Deze kerstreis laat ons het magische van de kerst zien. We slenteren door de mercatini, de kleurrijke kerstmarkten en door de met vele gekleurde lichtjes versierde straten. Overal waar we een kerk naar binnen gaan zien we de prachtige 'presepes', de kerststalletjes, soms zelfs levend! In het sprookjesachtige Trulligebied maken we een traditionele kerstlunch mee, zo één met heerlijke Italiaanse specialiteiten, echt op z'n Italiaans en in Lecce laten we ons betoveren door de veelkleurige kerstboom op het centrale plein.
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Rodin en Tadema
3 daags arrangement 3-5 januari en 17-19 januari 2017

Dit najaar en winter zijn in Groningen en Friesland twee prachtige tentoonstellingen te zien, die tot de toppers van Nederland behoren. Eén daarvan is de tentoonstelling over de Fries-Engelse schilder Lourens Alma Tadema (Leeuwarden), de ander is de unieke tentoonstelling over het werk van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (Groningen). Alleszins de moeite waard om een weekendje naar het noorden te komen!
Lees meer over deze Asgard-reis ...
Samenwerking Maandblad Asgard reizen en Geschiedenis Magazine
Samenwerking Geschiedenis

Met het oog op onze reizen met geschiedkundige achtergrond en de artikelen die we in het blad Geschiedenis aantreffen zijn we dit najaar begonnen met een samenwerking met het blad Geschiedenis. Binnenkort zullen er speciale lezersreizen worden aangeboden met verwijzing naar achtergrondartikelen in het blad.

Prins Maurits, militair genie

Op de cover van het komende nummer van Geschiedenis Magazine, dat 25 november verschijnt, prijkt prins Maurits. Anders dan zijn vader Willem van Oranje, die uitblonk als charmante diplomaat, was Maurits een ijzervreter. Tijdens veldtochten was hij soldaat onder de soldaten, maar Maurits was ook een geniaal vernieuwer. Zijn militaire innovaties veranderden de oorlogvoering v ...
Lees hele artikel ...
Brochure 2017

Zoals gezegd , we zijn druk bezig met het programma van 2017.
De brochure valt nog voor de Kerst bij u op de mat!